Jump to content
  • 0

Zmiana czcionki w górnym menu

games-keys

Question

Mam zainstalowany Prestashop na hekko - http://global.hekko24.pl/index.php
Wersja 1.6.19 - szablon Leotheme Gamegear
Demo szablony oryginalnego: http://www.leotheme....te=leo_gamegear

Chodzi mi tutaj o górne Menu czyli o czcionkę chciałbym aby była pogrubiona tak jak na oryginalnym demo bo u mnie tego nie wczytuje nie wiem dlaczego ? Gdzie to zmienić? chciałbym też taką pogrubioną czcionkę widoczną nazw produktów jest jakiś moduł czy gdzieś to zmienię?

proszę o pomoc :)

Pozdrawiamy Game_store

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Musisz dopisać sobie dla elementu #block_top_menu .sf-menu > li > a styl font-weight bold.

rozumiem , że chodzi o plik Global.css tak?

znalazłem to w kilku miejscach i nie bardzo wiem gdzie co dodać  żeby było okej możesz pomóc?

niżej wklejam ten kod który znalazłem:

/* block top menu */
#block_top_menu .sf-menu > li > a {
  font-size: 14px;
  font-family: "NokiaStandardMultiscriptBold";
  position: relative;
  overflow: hidden;
}
@media (min-width: 1200px) {
  #block_top_menu .sf-menu > li > a {
    color: #272727;
    -webkit-transition: left 0.4s ease-out 0s;
    transition: left 0.4s ease-out 0s;
  }
  #block_top_menu .sf-menu > li > a:before {
    top: 0;
    content: "";
    height: 2px;
    position: absolute;
    width: 100%;
    background-color: #32c5de;
    left: -100%;
  }
  .rtl #block_top_menu .sf-menu > li > a:before {
    right: -100%;
    left: auto;
  }
  #block_top_menu .sf-menu > li:hover > a, #block_top_menu .sf-menu > li:focus > a {
    color: #32c5de;
  }
  #block_top_menu .sf-menu > li:hover > a:before, #block_top_menu .sf-menu > li:focus > a:before {
    left: 0;
  }
  .rtl #block_top_menu .sf-menu > li:hover > a:before, .rtl #block_top_menu .sf-menu > li:focus > a:before {
    right: 0;
    left: auto;
  }
}

• 0

Ja raczej obstawiam plik typu superfish-modified.css jeśli w tym Ci nie działa a co dodać to już napisałem wyżej.

Pomogło w pewnym stopniu tzn. w menu jest pogrubione ale i tak to nie wygląda tak jak na oryginalnym ;/

tak samo z tekstem na slider-bannerów też jest wgl inny jakby czcionka się nie ładowała..

Link do mojego test sklepu: http://test14.usermd.net/index.php

oryginalne demo GameGear: http://demo4leotheme.com/prestashop/leo_gamegear/index.php

Jak widać już po samym demo to właśnie różni się ta czcionka a chcę tak aby było jak w oryginalnym.. Usuwałem/instalowałem od nowa kilka razy szablon i zawsze mam ten sam problem właśnie z tą czcionką bo wszystko inne działa i wygląda jak powinno tylko to niestety nie wiem dlaczego nie zachowuje się z oryginalnego szablonu ;/

tak się zastanawiam czy może problemem nie jest to: font-family: "NokiaStandardMultiscriptBold"

może to się nie ładuje i dlatego jest takie coś? męczę się od dawna i nie mam pojęcia dlaczego to nie jest jak powinno przy wgrywaniu pełnego sklepu z szablonem lub oddzielnie - najpierw presta a potem szablon dodaje...

bardzo proszę o pomoc !

Edited by games-keys (see edit history)

• 0

Już Ci gdzieś kiedyś napisałem że demo niekoniecznie jest z tej wersji presty a raczej z 1.4 więc różnice mogą być, najlepiej zwrócić sie do autora szablonu.

wersja Presta na demo jest na pewno 1.6.1.6 bo jest to instalowany z paczki quick_install czyli cały sklep od razu jest taki sam jak na demo ale tylko i włącznie te czcionki się różnią wielkością i pogrubieniem nie wiem dlaczego to się nie zachowuje ;/ widać to od razu jak ma się dwie kart włączone moje strona i demo więc widać różnice.

Miałem taką samą wersję prestashop 1.6.1.6 bo jest w paczce od razu lecz ten sam problem był ;/ zrobiłem uptade do 1.6.1.9 i problem nadal występuje.

miesiąc demo gdy to testowałem wszystko było okej - mój sklep wyglądał identycznie jak demo GameGear wszystko był oki czcionki też lecz gdy powróciłem aby na poważnie już go skonfigurować i wgrałem tak samo ten szablon to już cały czas mam problem z tymi czcionkami bo nie zachowują się jak oryginalne w szablonie , nie wiem kompletnie co robić a szperałem całe google i nic ;/ gdzieś w admin Panel być może trzeba dokonać zmiany aby to wszystko działało ?

Oczywiście napisałem też do supportu LeoTheme w związku z problem z darmowym szablonem od nich lecz jedyną odpowiedź jaką dostaje to taka aby wykupić support u nich za 30$ na 3 miesiące i wtedy dopiero będą mogli pomóc... ech myślałem , że z darmowym chociaż odpiszą co zrobić

Co mi pozostaje aby jeszcze spróbować? czy jest różnica jeżeli przesyłam pliki przez Total Comander lub Filezilla ??

Albo możecie mi polecić inny darmowy szablon który działa bez błędów i nawiązuje do sprzedaży produktów cyfrowych , gier itp? komputery, telefony itd

Z góry dziękuje za pomoc :)