Jump to content
  • 0

Problem z importem pliku CSV na serwerze nazwa.pl

Marcin Kolanko

Question

Proszę o pomoc.
Mamy sklep http://jlcosmetics.eu postawiony na Prestashop, wszystko jest ładnie pięknie... jednak jest problem... Serwer nie ogarnia importu pliku CSV, który np. średnio ma ponad 7tyś. pozycji.
Model dropshipping, jeżeli chodzi o sprzedaż. Dzielę go na mniejsze np. na arkusz ktory miesci 400 pozycji i dalej jest to samo, błąd serwera.
Błąd na nazwa.pl:
[503] Usługi serwera są czasowo niedostępne co może być spowodowane jego zatrzymaniem lub przeładowaniem. Proszę spróbować połączyć się później.
Serwer w opcji nazwa.pl zmieniłem na MAX - biznes cy coś takiego, nic to nie zmieniło... 
Czas wykonywania jednego skryptu powyżej 90 sekund.
Nie są w stanie pokonać przepustowości.
Serwer został aktywowany w klasie max, biznes jeżeli chodzi o parametry.

Czy jest ktoś kto mógłby pomóc w tej sprawie?
Być może ktoś wie na jakim serwerze najlepiej działa Presta w tym modelu sprzedaży?

W dniu dzisiejszym sklep miał zostać otwarty, jednak ten błąd nas dyskwalifikuje całkowicie. 
Być może mógłbym się zdać na czyjąś pomoc w tej sprawie?
Trusted shops, certyfikat SSL wszystko jest w trakcie załatwiania, ale dalej nie jest tak jak być powinno... :/
Zwracam się z ogromną prośbą o wsparcie!
Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc!
Pozdrawiam! 
post-1338805-0-26729800-1479299555_thumb.jpg

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0

Tak na szybko to można spróbować z jakimś modułem do importu.

Ja czasem na kiepskich serwerach stosuję ten moduł, działa on ajaxowo wrzucając na raz 11 produktów, więc trochę to trwa, ale daje sobie radę z dowolnie dużym plikiem.

A co do samych serwerów to z opinii na tym forum: wszystko tylko nie home.pl i nie nazwa.pl. Ostatnio miałem klientów np. na futurehost, kylos i sklepy działały tam ładnie.

Przy dropshippingu przydaje się mieć automatyczną synchronizację danych od dostawcy, aby produkty same wchodziły na sklep i się aktualizowały. W razie potrzeby mamy autorski moduł do takich rzeczy.

• Like 1