Martin Ovesný Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Ahoj,makám na eshopu www.pneu-svet.cz kde je cca 15 tis produktů a hostuje to u onebit.cz nehdrahší varianta.Pokud chci rozkliknout kategorie, hodí mi to chybu 500.. neví , jak prestashop zrychlit, aby to nedělalo takový bordel ? díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Taky jsem na onebitu a řekl bych, že ti to jede lip než mě. U tebe mě to nikde chybu nehodilo, bud trosku konktretnejsi.Onebit mě začíná celkem štvát ta tam máš import? jestli jo, jak ti chodí? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Ovesný Posted June 1, 2010 Author Share Posted June 1, 2010 import mi jeden člověk udělal na zakázku, nešlo to moc dobře-padalo to tak jsem nechal navýšit limity a stále nic, tak to upravil, tak že to jede jak má a jsem velice spokojený.Jenomže tu chybu to ted dělá placený modul , který slouží jako filtr když ho vypnu jede to jak má. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted June 1, 2010 Share Posted June 1, 2010 Jo nestihne to projít produkty a serv to típne, onebit má prostě takový limity máš web cool? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Ovesný Posted June 1, 2010 Author Share Posted June 1, 2010 äno mám web cool Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted June 1, 2010 Share Posted June 1, 2010 Náročné eshopy .... 10000 a více položek nelze prostě prezentovat na obyčejném hostingu, doporučuji zřídit si virtuální server, kde si můžete operovat s moduly dle uvážení a nejste ničím omezováni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted June 1, 2010 Share Posted June 1, 2010 No vono je to těžký, když hosting popisuje tenhle host.program jako vhodnej pro eshopy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted June 1, 2010 Share Posted June 1, 2010 A píšou tam i doporučení pro 3rd aplikace, například ten importovací script? A vono, jestli máš ve finále platit na virtuálu o 1000,- ročně víc a mít to bez potíží... to je stejný jako když hraješ MMORPG hry na free serverech a oficiálních serverech. Ono to funguje skoro stejně, jen ten free je často zabugovanej, ale stěžovat si nemůžeš... chceš kvalitu, mazej na ofik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted June 1, 2010 Share Posted June 1, 2010 To je jasný.mě jde spíš o to, že s tím nemám žádnou skušenost, loni touhle dobou sem se učil jak pracuje ftp, hold mě letos čeká další krok :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Ovesný Posted June 1, 2010 Author Share Posted June 1, 2010 díky hoši za ohlasy.Ale brzdí mi to ten modul.. Nezkusil by se na to nekdo podívat, kdo by třeba ten modul upravil,aby to tak nezatěžovalo za rozumný peníz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted June 1, 2010 Share Posted June 1, 2010 Mmt, placený filtr? http://www.prestastore.com/search-filter/723-filter-search-21-community-edition.htmltohle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Ovesný Posted June 1, 2010 Author Share Posted June 1, 2010 tento zase nevyhovuje mrkni na www.pneu-svet.cz tam je na pravé straně. Potřebuji,aby to bylo takto krásně pod sebou v bloku.Jinak tady tento co jsi poslal odkaz mám i free,ale ani ten nejde jak má. Mám http://www.broucek-a-beruska.cz/moduly-prestashop/ za těch 490 kč a potřebuju to kvuli kategorii s pneu nic víc. Nešlo by toto nějak ošetřit ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted June 1, 2010 Share Posted June 1, 2010 Tohle by se nelíbilo?http://www.prestashop.com/forums/viewthread/33171/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Ovesný Posted June 1, 2010 Author Share Posted June 1, 2010 no to vypadá ješte lépe ale nechce se mi platit další modul a co když to bude to samé ? prostě bych radši našel nekoho kdo by to opravil Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted June 1, 2010 Share Posted June 1, 2010 Tak napiš Broučkovi ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Ovesný Posted June 1, 2010 Author Share Posted June 1, 2010 psal jsem,ale boužel by to dlouho trvalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Ovesný Posted June 2, 2010 Author Share Posted June 2, 2010 Tak jsem tedy napsal na podporu onebitu a zjistili na onebitu toto : Dobrý den,problém je v neoptimalizovaných SQL dotazech, stránka vždy končí na tomto dotazu:SQL: SELECT * FROM ps_feature_value fv LEFT JOIN ps_feature_value_lang fvl ON (fv.id_feature_value = fvl.id_feature_value AND fvl.id_lang = 3) LEFT JOIN ps_feature_product fp ON (fp.id_feature = fv.id_feature) LEFT JOIN ps_product AS p ON (p.id_product = fp.id_product) LEFT JOIN ps_category_product AS cp ON (cp.id_product = p.id_product) WHERE fv.id_feature = 9 AND cp.id_category = 7 GROUP BY fvl.value ORDER BY fvl.value ASCŘešením je tedy optimalizace SQL dotazů. Uvedený SQL dotaz trvá více než 200 sekund, což je opravdu nepříspustné.Dokázal by to někdo upravit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenik Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Tak jsem tedy napsal na podporu onebitu a zjistili na onebitu toto : Dobrý den,problém je v neoptimalizovaných SQL dotazech, stránka vždy končí na tomto dotazu:SQL: SELECT * FROM ps_feature_value fv LEFT JOIN ps_feature_value_lang fvl ON (fv.id_feature_value = fvl.id_feature_value AND fvl.id_lang = 3) LEFT JOIN ps_feature_product fp ON (fp.id_feature = fv.id_feature) LEFT JOIN ps_product AS p ON (p.id_product = fp.id_product) LEFT JOIN ps_category_product AS cp ON (cp.id_product = p.id_product) WHERE fv.id_feature = 9 AND cp.id_category = 7 GROUP BY fvl.value ORDER BY fvl.value ASCŘešením je tedy optimalizace SQL dotazů. Uvedený SQL dotaz trvá více než 200 sekund, což je opravdu nepříspustné.Dokázal by to někdo upravit? Lef Joint posílá i prázdné řádky.. Ale ty uz jsi to asi vyresil ze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
superhero495 Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 hezke srovnani:) http://forums.mysql.com/read.php?24,205080,205080sice je tam i update, ale i tak to asi o necem vypovida. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 superhero495:To srovnání je pro JOIN v UPDATE dotazu. Pro tento případ je to nerelevantní.První otázka je, kolik máš záznamů v tabulce ps_feature_product? Pak je možné, že schází index u některého ze záznamů fv.id_feature_value, fvl.id_feature_value, fvl.id_lang, fp.id_feature, fv.id_feature, p.id_product, fp.id_product, cp.id_product, p.id_product Ten dotaz není žádný zázrak. Při správných indexech a možná i s poladěním vlastního dotazu se dá zařídit provedení řádově do 1 s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaelam Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Náročné eshopy .... 10000 a více položek nelze prostě prezentovat na obyčejném hostingu, doporučuji zřídit si virtuální server, kde si můžete operovat s moduly dle uvážení a nejste ničím omezováni. PROSÍM, MOHL BYCH TĚ POPROSIT O RADU? POVAŽUJI TĚ DLOUHODOBĚ ZA NEJVĚTŠÍHO BORCE ZDE NA FORU, POKUD NEPOMŮŽEŠ TY, UŽ ASI NIKDO. Prosím zde: https://www.prestashop.com/forums/topic/500859-vps-wedos-ssd-debian-pomalej%C5%A1%C3%AD-ne%C5%BE-sd%C3%ADlen%C3%BD-webhosting-wedos/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts