tar.tarek Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Witam, jak w tytule - mam problemy z ustawieniem maili w PS 1.6.1.9 niezależnie, czy wybiorę SSL (465) czy TLS (587). Przy wprowadzeniu user/pass w outlook poczta poprawnie działa - ale w Presta dostaję błąd: Connection could not be established with host gdzie należy szukać błędu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tar.tarek Posted November 10, 2016 Author Share Posted November 10, 2016 zmianana TLS zwraca poniższy błąd: Unable to connect with TLS encryption Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 W panelu hostingu poszukaj jaki masz serwer poczty. Jeśli masz hosting współdzielony to na pewno nie jest to coś w stylu: smtp.mojadomena.com tylko coś w tym stylu: rdl.linuxpl.com, skat.o12.pl itp. Adres smtp.mojadomena.com możesz sobie zrobić dla serwera poczty, ale jak wykupisz sobie VPS i uruchomisz na nim własny serwer poczty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tar.tarek Posted November 11, 2016 Author Share Posted November 11, 2016 hmm. tylko w takim razie pytanie, dlaczego działa w Outlook dla ustawień SSL (465) i host: mail.mojadomena.pl ? zakładam, że problem leży po stronie certyfikatów - jak mogę włączyć w Presta, aby akceptował certyfikat serwera? W Klienci ==>> Biuro Obsługi Klienta przy wyłaczonej 'Opcje IMAP (/novalidate-cert) ' mam błąd: Cannot connect to the mailbox :Certificate failure for mail.lachloe.pl: unable to get local issuer certificate: /CN=*.nazwadomeny.pl ale po aktywacji Opcje IMAP (/novalidate-cert) synchronzacja już działa. Ewidentnie problem jest z certyfikatem. Jak mogę to wyłączyć dla mail/poczty w Presta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
tar.tarek
Witam,
jak w tytule - mam problemy z ustawieniem maili w PS 1.6.1.9 niezależnie, czy wybiorę SSL (465) czy TLS (587).
Przy wprowadzeniu user/pass w outlook poczta poprawnie działa - ale w Presta dostaję błąd:
Connection could not be established with host
gdzie należy szukać błędu?
3 answers to this question
Recommended Posts