Jump to content
  • 0

Problem przy edycji danych produktu

zzsklep

Question

Witam szanowne grono forumowiczów.

Bardzo proszę o pomoc. W moim sklepie zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Nagle w pewnym momencie, nie wiedzieć czemu nie mogę dokonać edycji danych produktu. Chodzi mi o dane typu tytuł, treść cena itd...Po zmianie treści, gdy klikam "Zapisz i zostań" strona przeładowuje się, jednak nie ma żadnego komunikatu, że produkt został zaktualizowany i zmiany nie zostają wprowadzone. 

Problem jest o tyle ciekawy, że sytuacja nie jest nagminna. Raz na kilka/kilkadziesiąt aktualizacja "zaskakuje" i treść produktu zostaje poprawnie wyedytowana. Czy może być to kwestia przeciążenia serwera wraz z przyrostem produktów, treści i bazy danych? Posiadam wersję Prestashop 1.6.1.6 - problem się pojawił w dwóch całkowicie oddzielnych sklepach na innych serwerach, innych skórkach (chociaż obydwie skórki są zakupione z themeforest) i inną konfiguracją. Gdy sklepy posiadały małą bazę produktową problem w ogóle się nie pojawiał - wszystko grało jak należy.

Nie wiem czy to w czymś pomoże, ale adres jednego ze sklepów to http://zzsklep.pl

Przeszukałem temat w Google, jednak nie znalazłem ostatecznie skutecznej pomocy. Z góry dziękuję za wszystkie rady.

Edited by zzsklep (see edit history)

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Teraz pojawił mi się problem z brakiem możliwości edycji produktów, ale tylko gdy produkt ma więcej niż 500 kombinacji. Jeżeli ma mniej problem nie występuje. Posiadam wersję PrestaShop 1.6.1.6 i pracuję na Firefox. Czy do tego również jest jakiś fix? Czy jest to problem spowodowany ograniczeniami na serwerze?

Edited by zzsklep (see edit history)