Fiflak Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Cześć Potrzebuje pomocy, ponieważ jestem totalnym laikiem. Pomimo 4 krotnej instalacji nie mam podpiętego pod prestashopa modułu menu poziomego z którego mogę wybrać woman, dresses itd. Nie mam również języka strony pod banerem. Skórka oczywiście darmowa New Theme o ile to ma jakieś znaczenie. Będę wdzięczny za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Jaka wersja presty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiflak Posted November 9, 2016 Author Share Posted November 9, 2016 Najpierw instalowałem 1.6.1.8 Później spróbowałem 1.6.1.5 i niestety ciągle to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Generalnie moduł pojawia się jak ma co wyświetlić, w jego konfiguracji dodałeś mu jakieś pozycje do wyświetlania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiflak Posted November 9, 2016 Author Share Posted November 9, 2016 Wiesz dodawałem kategorie chodzi mi tylko o pasek menu którego po zainstalowaniu ja po prostu nie mam, a byłoby mi trochę łatwiej to ogarnąć na początek przygody nie próbowałem z wersją demo jedynie, a pobierałem z hosting future. Może wiesz jak stworzyć kategorię nadrzędną ? do której mogę przypisać pod kategorię. Bo jak już spróbowałem coś wcześniej ustawić to miałem tylko ,,home'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Wiesz dodawałem kategorie chodzi mi tylko o pasek menu którego po zainstalowaniu ja po prostu nie mam, a byłoby mi trochę łatwiej to ogarnąć na początek przygody nie próbowałem z wersją demo jedynie, a pobierałem z hosting future. Może wiesz jak stworzyć kategorię nadrzędną ? do której mogę przypisać pod kategorię. Bo jak już spróbowałem coś wcześniej ustawić to miałem tylko ,,home'' zatem zmień tłumaczenia "home" i dodaj swoje kategorie do tej kategorii bazowej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiflak Posted November 10, 2016 Author Share Posted November 10, 2016 Jeszcze jedna kwestia chciałem zmienić układ swojej strony przez zmianę kodu w poszczególnych plikach znajdujących się na serwerze w momencie kiedy usuwam albo zmieniam fragment kodu w danym pliku na stronie nie zachodzi żadna zmiana, edycja w poszczególnych modułach w pulpicie działa, nie działa tylko edycja w plikach na serwerze. Może być jakaś przyczyna ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 zmieniam fragment kodu w danym pliku na stronie nie zachodzi żadna zmiana Bo należy zacząć od zapoznania się ze wszystkimi opcjami presty zawartymi w menu i poczytania tooltipsów, co ma w nich do powiedzenia "Wujek Dobra Rada": Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiflak Posted November 10, 2016 Author Share Posted November 10, 2016 (edited) W porządku dzieki Edited November 10, 2016 by Fiflak (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiflak Posted November 12, 2016 Author Share Posted November 12, 2016 Owszem poskutkowało w początkowej fazie zmiany plików html i css na serwerze natomiast po pewnym czasie tak jakby funkcja edycji plików była z powrotem zablokowana wprowadzam zmiany w kodzie lecz w podglądzie nie ma żadnego efektu. Może ktoś jeszcze coś podpowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 Trochę wyżej jest taki przycisk "Wyczyść pamięć podręczną" po każdej zmianie w plikach klikasz go. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiflak Posted November 14, 2016 Author Share Posted November 14, 2016 Dzięki za pomoc, a przy okazji jeszcze może orientujesz się jak można zamienić ,,zaloguj się'' na ikonę ludzika ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 Przy okazji orientuje się. Wątek nie dotyczy się tego problemu i lepiej było by to opisać w nowym ale tak pokrótce to musisz edytować plik nav.tpl blockuserinfo i zamiast tekstu wstawić jedną z dostępnych ikon: http://fontawesome.io/icons/ kod typu: <i class="icon-user" aria-hidden="true"></i> oczywiście nie wszystkie dostępne ikony mogą Ci działać jeśli korzystasz z starszej wersji, standardowo jest chyba 4.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiflak Posted November 14, 2016 Author Share Posted November 14, 2016 Wiem następnym razem już założę nowy temat przy okazji dziękuję Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts