Jump to content
  • 0

Metody płatności - Pilne!

volc43

Question

Witam serdecznie,

1. Mam mały, a raczej ogromny problem z procesem zakupowym w presta 1.6.

Przy zakupach w 5 krokach wszystko jest ok, lecz wybierając zakupy na jednej stronie klikając w pkt. 2 ma Metodę dostaw, dana opcja samoczynnie się odznacza.

Uniemożliwia to wybranie danego paczkomatu i bardzo wprowadza w błąd klientów.

Zarys problemu na zrzucie ekranu numer 1. Co może być tego powodem?

2. Kolejnym problemem jest to, że przed podaniem danych do wysyłki przy zakupach na jednej stronie widzę tylko 3 z 5 możliwych opcji odstaw. Po dodaniu adresy pojawia się dodatkowo DPD, które cały czas powinno być widoczne.

Problem na zrzucie ekranu 2 i 3.

2 - przed podaniem danych

3 - po podaniu danych

Proszę o pilną pomoc, obecnie w sklepie nie da się robić zakupów.

Sklep: cbj-wawa.pl

post-1227102-0-51915700-1478561829_thumb.png

post-1227102-0-24671700-1478561830_thumb.png

post-1227102-0-04666800-1478561831_thumb.png

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Ad. 1 Nie odznacza się tylko za pomocą CSSa jest ukrywane. Jak odświeżysz stronę to zaznaczenie i przycisk się pojawia normalnie i można wybrać paczomat.

Ad. 2 Prawdopodobnie spowodowane jest to ustawieniem kuriera DPD dla jakiegoś rejonu np dla Polski. Nie mając adresu presta bierze pod uwagę wszystkie rejony i dla nich wyświetla przewoźnika.

• 0

Ad. 1 Nie odznacza się tylko za pomocą CSSa jest ukrywane. Jak odświeżysz stronę to zaznaczenie i przycisk się pojawia normalnie i można wybrać paczomat.

Ad. 2 Prawdopodobnie spowodowane jest to ustawieniem kuriera DPD dla jakiegoś rejonu np dla Polski. Nie mając adresu presta bierze pod uwagę wszystkie rejony i dla nich wyświetla przewoźnika.

Czy w przypadku pkt. 1 byłbyś w stanie pomóc mi zlokalizować ten styl? Szukam, ale niestety nic co odpowiada za to ukrywanie nie mogę znaleźć. :(

• 0

To może być w wielu miejscach ukryte. Bez dostępu do kodu mogę tylko zgadywać. Może to być równie dobrze kod JS, który w pętli sprawdza kliknięcie i na tej podstawie odpala formatowanie CSS. Albo może to być kod wpisany jako reakcja na kliknięcie z odpowiednimi warunkami.

Ogólnie mógłbym przy tym posiedzieć, gdybym miał na to trochę czasu. Przyznam szczerze, że z tym ostatnio krucho, bo w pierwszej kolejności mam do zrobienia zlecenia.

EDIT:

Tak na szybko. Firebug pokazuje jakiś plik w cache w JS, który zawiera funkcję czyszczącą wszystkie pola o nazwie uncheck_cgv();

Skoro odhaczone są wszystkie pola to znaczy, że w tej funkcji masz błąd jakiś, albo jest ona źle wywołana, bo powinna pozostawić 1 pole na które kliknięto. Ta jednak usuwa wszystkie zaznaczenia. Jak masz włączone cachowanie strony to niestety nie dojdę do tego co to za plik.

Musisz pokombinować trochę i poszukać tego pliku po wyłączeniu cache strony.

Edited by () Maciej () (see edit history)