vekia Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Przed sekundą została oficjalnie wydana najnowsza wersja PrestaShop 1.7! przydatne linki: prezentacja wersji 1.7 wprowadzenie do nowego frameworka nowy standardowy szablonStarter theme dla developerownowa strona edycji produktunowy dział modułównowe menu do zarządzania sklepem Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Cześć. A jak z przejściem z 1.6 na 1.7? Trzeba pobrać na serwer nową wersję 1.7 czy będzie to dostępne przez moduł 1-click Upgrade? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Z tym przejściem to bym się tak nie spieszył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 7, 2016 Author Share Posted November 7, 2016 Póki co: - bezstresowe zautomatyzowane przenosiny w tym przypadku - nie jest i raczej nie będzie dostępny 1 click upgrade z wersji 1.6 do 1.7 - aktualnie wykorzystywane moduły raczej nie będą działać w 1.7 - nie jest możliwe również przeniesienie szablonu z 1.6 do 1.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 7, 2016 Author Share Posted November 7, 2016 A ja powiem wprost, że póki co nie warto ta wersja jest tak niedopracowana, że chyba gorzej jak dotąd nie było ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 OK, dziękuję za wyjaśnienie Choć przebudowa szablonu i tak mnie czeka Zrobię sobie drugą wersję i powoli będę działał. Ponoć dla programistów łatwiejsze jest 1.7 więc może ogarnę Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. MM Link to comment Share on other sites More sharing options...
mik@ Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 A ja powiem wprost, że póki co nie warto ta wersja jest tak niedopracowana, że chyba gorzej jak dotąd nie było ;-) Zgadzam się z kolegą. Nawet tak podstawowe rzeczy - zdawać by się mogło - jak menu w BO ma błędy. Ponadto część elementów jest przetłumaczona, część jest przetłumaczona źle, a część wcale. Może trzeba będzie poczekać do wersji 1.7.1 :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrisPL Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 (edited) Moje pytanie. Czy jest w wer 1.7 jakiś edytor szablonu?! Za cholerę nie mogę znaleźć. Co do przejścia z 1.6 na 1.7. Również NIE POLECAM! Zmieniam serwer i czekałem na 1.7, żeby od nowa wszystko zrobić na nowej preście ale się wstrzymam. Pierwsze 5 minut korzystania i... * W panelu admina nie da się drugi raz kliknąć innej opcji z tej samej kategorii ponieważ rozwijane menu przesuwa się z centymetr. * Nie da się zaktualizować modułu a co gorsza nie można - nie ma opcji aktualizacji wszystkich modułów jednocześnie! * Po instalacji modułu np. "Zgodność z prawem" pokazuje się UPDATE po czym nie da się zaktualizować Dalej już nie przeglądam. Rozczarowałem się. Konfiguracja serwera: (nie wywala, żadnych błędów) Debian 8.6 Apache2 2.4.10 PHP 7.0.12 MariaDB 10.0.27 Proszę o potwierdzenie błędów u innych. Edited November 9, 2016 by KrisPL (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalrx Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 @up: problem z modułami też zauważyłem - niektórych (nawet tych od presty) nie można w ogóle zainstalować. O aktualizacji tym bardziej można zapomnieć. Wywala błędy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eXtronic Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 Czy zostało w jakiś sposób usprawnione dodawanie produktów? W sensie czy strona edytowania produktu nie pobiera już gigabajtów danych z serwera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 13, 2016 Author Share Posted November 13, 2016 @up: problem z modułami też zauważyłem - niektórych (nawet tych od presty) nie można w ogóle zainstalować. O aktualizacji tym bardziej można zapomnieć. Wywala błędy. Zdecydowana większość modułów, które nie są przygotowane do działania z 1.7 nie będzie można zainstalować w 1.7 Natomiast jeżęli mowa o modułach od PS, to wszystkie te które domyślnie są w panelu sklepu - powinny instalować się normalnie. Wszystkie inne - mogą generować problemy gdyż nie są przygotowane dla 1.7. wszystkich zaskoczyło wydanie ps 1.7 TAK SZYBKO , w związku z czym - zanim to wszystko stanie na nogi - trzba uzrobić się w cierpliwość, niestety Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 13, 2016 Author Share Posted November 13, 2016 Czy zostało w jakiś sposób usprawnione dodawanie produktów? W sensie czy strona edytowania produktu nie pobiera już gigabajtów danych z serwera? nigdy gigabajtów nie pobierało, problemem był szereg asynchronicznych zapytań. dziś strona edycji produktu generuje się w inny sposób, jednak ilość danych do przetworzenie cały czas jest taka sama (lub bardzo zbliżona) Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalrx Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 Zdecydowana większość modułów, które nie są przygotowane do działania z 1.7 nie będzie można zainstalować w 1.7 Natomiast jeżęli mowa o modułach od PS, to wszystkie te które domyślnie są w panelu sklepu - powinny instalować się normalnie. Wszystkie inne - mogą generować problemy gdyż nie są przygotowane dla 1.7. wszystkich zaskoczyło wydanie ps 1.7 TAK SZYBKO , w związku z czym - zanim to wszystko stanie na nogi - trzba uzrobić się w cierpliwość, niestety Problem w tym, że piszę właśnie o modułach od PS - innych nawet nie śmiałem próbować. Przy większości modułów od PS wyskakuje błąd taki jak tu http://michalrx.usermd.net/pliki/prestablad.jpg Na początku myślałem, że może jest to związane z jakimś brakiem uprawnień do konkretnego folderu jednak bodajże jeden czy dwa moduły udało mi się zainstalować - nie działają natomiast te, na których najbardziej mi zależy i są właśnie autorstwa PS stąd też moje zdziwienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 13, 2016 Author Share Posted November 13, 2016 Problem w tym, że piszę właśnie o modułach od PS - innych nawet nie śmiałem próbować. Przy większości modułów od PS wyskakuje błąd taki jak tu http://michalrx.usermd.net/pliki/prestablad.jpg Na początku myślałem, że może jest to związane z jakimś brakiem uprawnień do konkretnego folderu jednak bodajże jeden czy dwa moduły udało mi się zainstalować - nie działają natomiast te, na których najbardziej mi zależy i są właśnie autorstwa PS stąd też moje zdziwienie. to chyba kwestia uprawnień, ten bład wyskakuje jak skrypt nie może zapisywać / tworzyć plików na hostingu w tym aspekcie dziwne jest to, że część z modułow zainstalowała się poprawnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
blessu Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 @vekia Orientujesz się (na podstawie doświadczenia, kontaktu z devami lub z historii poprzednich wersji), ile czasu zajmie im załatanie tych największych bugów (typu instalacja, która nie działa co drugiemu użytkownikowi) ? Ile też może minąć czasu nim 1.7 będzie na tyle stabilna by można na niej stawiać sklep? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 Jeśli chodzi o 1.6 to dopiero od wersji 1.6.0.9 można było mówić o "stabilności" więc w zakładce download możesz prześledzić daty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalrx Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 to chyba kwestia uprawnień, ten bład wyskakuje jak skrypt nie może zapisywać / tworzyć plików na hostingu w tym aspekcie dziwne jest to, że część z modułow zainstalowała się poprawnie Tak jak wspominałem - też na początku stawiałem na uprawnienia, ale z racji tego, że jednak coś udało się zainstalować to tę opcję chwilowo odrzuciłem. Powiem szczerze, że już zgłupiałem i jednak strzelam, że wina będzie tu po stronie PS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzanulek Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 Witam serdecznie, przeczytałem w tym wątku, że moduły kompatybilne z v. 1.6, które nie są oficjalnymi wtyczkami PrestaShop prawdopodobni nie będą działały na wersji 1.7. Próbuje dzisiaj zainstalować takowy moduł (wtyczka Salesmanago - jestem developerem firmy) podczas instalacji dostaje komunikat "Instalacja modułu salesmanago nie powiodła się. The version of your module is not compliant with your PrestaShop version.". Myślałem, że powodem jest " $this->ps_versions_compliancy...", dodałem tam wyższy numer, lecz nadal z tym samym efektem. Wnioskuję, że tak jak zostało napisane wcześniej, ten moduł nie będzie działał - czyli będzie koniecznie przepisanie pod nowa wersję, tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
quendi Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 A próbował ktoś ręcznie już migrować do 1.7. Ja próbowałem wykorzystując metodę ręcznej aktualizacji z wersji 1.6, ale to tu nie działa. Plik settings jest w zupełnie innym miejscu. Import danych z plików CSV również odpada, bo np. importując klientów nie ma w pliku pola hasło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
offroader Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 https://www.prestashop.com/forums/topic/542831-prestashop-17-t%C5%82umaczenia-na-polski/ pobrałem i teraz pytanie jak to zainstalować?? i przy okazji drugie pytanie mogę zaimportować dane z plików csv ale tylko w trybie debugowania inaczej wyskakuje błąd serwera "nietypowa reakcja serwera "czy jakoś tak to normalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarolB Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Witajcie. Ja również używam modułu pobranego bezpośrednio ze strony InPost. Pracuje na wersji 1.6 i wszystko działa dobrze. problemy pojawiają się przy wersji 1.7. Moduł instaluje się i pojawia na liście. Ale kiedy chcę go skonfigurować pojawia mi się komunikat na białym ekranie: [PrestaShop] Fatal error in module file :E:\xampp\htdocs\prestashop_1.7\app\bootstrap.php.cache: Uncaught exception 'RuntimeException' with message 'Failed to start the session: already started by PHP.' in E:\xampp\htdocs\prestashop_1.7\app\cache\prod\classes.php:108 Stack trace: #0 E:\xampp\htdocs\prestashop_1.7\app\cache\prod\classes.php(483): Symfony\Component\HttpFoundation\Session\Storage\NativeSessionStorage->start() #1 E:\xampp\htdocs\prestashop_1.7\vendor\symfony\symfony\src\Symfony\Component\Security\Csrf\TokenStorage\SessionTokenStorage.php(90): Symfony\Component\HttpFoundation\Session\Session->start() #2 E:\xampp\htdocs\prestashop_1.7\vendor\symfony\symfony\src\Symfony\Component\Security\Csrf\CsrfTokenManager.php(54): Symfony\Component\Security\Csrf\TokenStorage\SessionTokenStorage->hasToken('ANONYMOUS_USER') #3 E:\xampp\htdocs\prestashop_1.7\app\cache\prod\classes.php(8196): Symfony\Component\Security\Csrf\CsrfTokenManager->getToken('ANONYMOUS_USER') #4 E:\xampp\htdocs\prestashop_1.7\classes\Link.php(1266): PrestaShopBundle\Service\Routing\Router->generate('admin_module_ma...', Array, 0) #5 [ Co mogę z tym zrobić? Sklep jest na moim localhoscie. Z 1.6 nie ma problemu. Ale 1.7 kusi. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyro123 Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Witajcie, jak uważacie czy nowy sklep uruchomić już na wersji 1.7 czy trzymać się 1.6? Start sklepu przewidziany jest na przełom kwietnia i maja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Suszek Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grander Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Witam proszę napisać doradzić jaka wersja z 1.6 jest w tym momencie najlepsza najstabilniejsza jaką polecacie . Mam sklep na 1.6.0.9 i jestem zadowolony , ale chętnie postawie na innej dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovelas Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Witam proszę napisać doradzić jaka wersja z 1.6 jest w tym momencie najlepsza najstabilniejsza jaką polecacie . Mam sklep na 1.6.0.9 i jestem zadowolony , ale chętnie postawie na innej dziękuje Ja postawiłem na 1.7.0.5, wczoraj przybyło troszkę nowych modułów znanych z 1.6 (np. Cash on delivery) i ogólne robi się całkiem przyjemnie. Trzeba się przyzwyczaić do wielu zmian np. tłumaczenie sklepu. Zdecydowanie lepszy proces zakupowy, dużo nowych informacji dla klienta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
san_merah Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 W firmie mamy zlecenie na nowy sklep dla klienta (UK). Czy warto juz go budować na 1.7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 Pytanie trochę bez sensu zadane ponieważ nie wiemy jaką klient chce specyfikacje sklepu a od tego powinieneś zacząć czy wersja 1.7 dostarcza Ci chcianych funkcjonalności i modułów. Jeśli nie to czy wersja 1.6 to dostarcza. Jeśli obie wersje tak to decyzja prosta, jeśli nie to przelicz pracochłonność dostosowania każdej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
platimati Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Hej Mimo wszystko stawiam prosty sklepik na 1.7 i zauważyłem dziwną przypadłość bocznego drzewka kategorii. Po wejściu na stronę główną mam ustawiony widok z lewą kolumną. Klikam w wybraną kategorię, przechodzę do produktu i klikam stronę główną. W menu bocznym pojawia się tylko jedna pozycja, którą przed chwilą odwiedziłem. Nie pomaga odświeżanie. Wie ktoś może o co chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelPL Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 Witam, zainstalowałem do testów nową wersje PS, wcześniej miałem kontakt z wersją 1.6. Mam pytanie dotyczące pola Szczegóły produktu na karcie produktu. Domyślne pole ma szerokość połowy strony (jest zaznaczona opcja full width), czy jest opcja umożliwiająca "rozciągnięcie" pola z opisem na całą szerokość czy tylko za pomocą CSS? Nigdzie nie mogę zlokalizować opcji, która mogłaby to zmienić z poziomu panelu administracyjnego. Pozdrawiam Paweł Link to comment Share on other sites More sharing options...
platimati Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Witam, zainstalowałem do testów nową wersje PS, wcześniej miałem kontakt z wersją 1.6. Mam pytanie dotyczące pola Szczegóły produktu na karcie produktu. Domyślne pole ma szerokość połowy strony (jest zaznaczona opcja full width), czy jest opcja umożliwiająca "rozciągnięcie" pola z opisem na całą szerokość czy tylko za pomocą CSS? Nigdzie nie mogę zlokalizować opcji, która mogłaby to zmienić z poziomu panelu administracyjnego. Pozdrawiam Paweł Chyba tylko w ten sposób - https://mypresta.eu/en/art/prestashop-17/full-width-tabs-on-product-page.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekP Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Witam. Napiszę tak. Dajcie sobie spokój z wer. 1,7 Ciągłe problemy z byle czym. Walczyłem bo chciałem nową wersję, nowe rozwiązania - teraz już wolę dobrą wersję. Opisywałem już tutaj na forum swoje pierwsze doświadczenia z wersją 1,7. Wniosek taki - ręce opadają. Jak chcesz kłopoty to 1,7 jak ma działać to 1,6. Miłego dnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
DesignCart Posted June 10, 2017 Share Posted June 10, 2017 Z nowymi wersjami zawsze tak jest, że wychodzi masa błędów, które użytkownicy zgłaszają i wychodzą aktualizacje. Zawsze wstrzymujcie się na 2-3 miesiące, aż silnik zostanie gruntowanie przetestowany przez społeczność i wyjdą łaty. Tyczy się to sklepów, które nie mogą sobie pozwolić na jakiekolwiek błędy w funkcjonowaniu. Nowe silniki w takich przypadkach warto testować na kopiach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcyk Posted June 15, 2017 Share Posted June 15, 2017 Witam. Gdzie utworzyć/zmodyfikować stronę z warunkami z korzystania z usługi. Obecnie jest pusta i nie wiem gdzie mam ją zmodyfikować. Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Zakładka w lewym menu panelu Improve > Design > Pages. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcyk Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Wielkie dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSI-SHOP Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Witam, Czy ktoś się orientuje jak przywrócić górne menu w Prestashop 1.7.2.2 - w wersji 1.6 jest opcja w ustawieniach - tutaj patrze ta opcja znikła .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zehey Posted November 22, 2017 Share Posted November 22, 2017 Dzień dobry, przepraszam za offtop, ale nie mogę wysłać prywatnej wiadomości do admina, czy jest jakaś możliwość? Bardzo ważna sprawa wymagająca poufności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 22, 2017 Share Posted November 22, 2017 Do kogo dokładnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacekalex Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 (edited) Presta 1.7 chyba nigdy nie będzie stabilna, poszła w ślady Magento2. Instaluję Prestashop 1.6, folder po ściągnięciu branch 1.6 z githuba ma 83 mega. Ściągam z githuba branch 1.7, pojemność podobna, ale wymaga do działania zainstalowania pierdyliona komponentów przez composera, robię więc: composer install w folderze że źródłami, i nagle mam prawie 400MB kodu PHP, w którym diabli wiedzą. ile błędów siedzi. Nikt już takiej masy kodu nie ogarnie rozumem, działać to ma prawo raczej przez przypadek, ale zawsze będą jakieś cyrki. Jak skończy się żywot Presty 1.6, to chyba tylko Woocommerce będzie spełniał regułę KISS/BUZI: https://pl.wikipedia.org/wiki/KISS_(reguła) Joomla kiedyś poszła taką kretyńską drogą, i potem została zmiażdżona przez Wordpressa i Drupala. Dzisiaj nazwę Joomla można znaleźć głównie w serwisach typu PacketStom czy SecurityFocus, Także robi się powoli miejsce dla nowego dla skryptu sklepu, bardziej rozbudowanego od Woocommerce, ale bez kretyńskich udziwnień i ton nikomu nie potrzebnego do niczego kodu. Pozdro Edited March 1, 2018 by Jacekalex (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
san_merah Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 A słyszałeś o tym https://thirtybees.com/? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Karcz Posted June 10, 2018 Share Posted June 10, 2018 Dobry wieczór, szukam fajnego szablonu darmowego pod sklep z książkami PS 1.7. Pozdrawiam PK Link to comment Share on other sites More sharing options...
thehurricane Posted June 29, 2018 Share Posted June 29, 2018 a czy teraz można powiedzieć że PS 1.7 jest stabilny i ok? Czy wciąż 1.6 jest lepsze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Suszek Posted June 29, 2018 Share Posted June 29, 2018 1.6.1.19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thommen Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 13 listopada 2017 miałem styczność z PrestaShop 1.7. Czy od tego czasu poprawiła się stabilność skryptu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
c64girl Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 Dziwna sprawa zaktualizowałem moduł 1 click update i teraz nie mogę zaktualizować PS do 1.6.1.22 pokazuje mi się: Your current PrestaShop version: 1.6.1.6 Latest official version for major channel.: 1.7.4 stable - (1.7.4.3) Czyli oznacza to że przewali mnie na 1.7.4.3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
imogen Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 Jak dziś wygląda stabilność 1,7 ? Czy warto się nią zainteresować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 Też zastanawiam się czy warto już coś pokombinować z 1.7 ale widzę też że nie bardzo chcą Nam odpowiedzieć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Suszek Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 Ja juz pracuje na 1.7. Jeżeli chodzi o aktualizację to trzeba z opcji wybrać wersję 1.6 żeby nie zaktualizowało do 1.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 mr.suchy, i polecasz przesiadkę z 1.6 na 1.7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faenza Posted February 1, 2019 Share Posted February 1, 2019 Witam wszystkich. Coś umarła ta dyskusja a jestem ciekawa odpowiedzi na pytania wyżej jak wygląda przejście z 1,6 na 1,7 modułem. Mam program do integracji Presty z Subiektem, jestem ciekawa czy po przejściu na 1.7 będzie dalej działał czy przestanie. Zanim przejdę muszę się upewnić u autora :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mik@ Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 Zakładając nowy sklep jedyny praktycznie wybór to aktualna wersja 1.7.5. Sklep jest stabilny, działa szybko. Kilka rzeczy uproszczono w porównaniu z poprzednimi wersjami. Przejście z 1.6 do 1.7 modułem 1-click-update jest chyba niewykonalne. Nie wiem czy komuś się udało? Ja próbowałem i - FAILED :-) Amatorom w każdym razie nie polecam zabawy z tym. Warto zlecić procedurę przejścia komuś kto się na tym cokolwiek zna. Tak naprawdę najwięcej pracy i tak będzie z dostosowaniem szablonu w nowej wersji. To tak jakby budowanie sklepu od nowa. Dla kogoś, kto kilka lat siedział na 1.6 przesiadka do 1.7 to może być ból. Nie mogę się przekonać do zakładki Produkt - wszystko poprzewalane. Jak ktoś dopiero zaczyna z tym programem pracę to co innego. Ale przyzwyczajenie do starego układu u mnie jest silne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xFire Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Hej. Minęło już sporo czasu od wydania tej wersji. Czy jest już stabilna i warto na nią przejść z 1.6? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitis-it Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 Ja się z tym męczę. Niby coś osiągnę i jest fajnie a tu raptem ciach wszystko się wykłada i nie potrafię znaleźć powodu dlaczego. Może to moja niewiedza ale z PS 1.6 dogaduje się świetnie od lat z 1.7 problem goni problem. Jeżeli masz sklep, który jest dla ciebie ważny i przynosi dochody to nie warto jeszcze jest za wcześnie. Najgorsze to brak edytora od strony frontline produktów. Ja takiego nie znalazłem. Dla mnie to konieczność w PS 1.6 wchodzę normalnie z przeglądarki i edytuje produkty potem save i jest super jak w Wordzie lub Page na Mac jak kto woli. Tutaj takiej opcji nie widzę tzn nie ma takiego modułu. Dla mnie to super problem bo moje produkty składają się z 5-8 innych produktów i musza być dobrze opisane. Do tego ciągle się zmieniają i wymagają stałej edycji. Natomiast okno edycji PS 1.7 od strony BO można sobie wsadzić głęboko Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulaki Posted July 17, 2019 Share Posted July 17, 2019 Podjąłem wyzwanie - upgrade za pomocą one-click upgrade z 1.6.1.23 na 1.7.5.2 na testowej instancji. W skrócie, jak koledzy pisali wyżej, problem goni problem. Rozwiążesz jeden, pojawia się kolejny - zarówno w BO typu nie masz uprawnień czy "UnexpectedTypeException" jak i również we Front End. I teraz pytanie, czy jak postawie czystą nową instancję Presty 1.7 to moge zmigrować dane (klienci, zamówienia, produkty - i wszystkie powiazane tabele) z PS 1.6 w jakis ludzki sposób bez rzeźbienia godziniami ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Suszek Posted July 17, 2019 Share Posted July 17, 2019 Można. Jeżeli interesuje Ciebie usługa odpłatna to zapraszam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts