Jump to content
  • 0

Produkty w koszyku, a stany magazynowe

mikelimb

Question

Witam,

Mam problem w sklepie:

Mam na stanie magazynowym 100sztuk produktu 1.

Jeżeli klient A doda do koszyka 80sztuk produktu 1 i będzie dalej korzystał ze sklepu (nie sfinalizuje zamówienia jeszcze),

w tym samym czasie klient B doda 40sztuk produktu 1 i sfinalizuje zamówienie.

W tym przypadku gdy klient A będzie chciał sfinalizować zamówienie powinien dostać komunikat, że produktu 1 nie ma na stanie (w takiej ilości sztuk), a niestety klient A może dokonać zamówienia.

To generuj problem ponieważ nie mam takiej ilości sztuk produktu na magazynie - a klienci go zamówili.

Mam włączone zarządzanie magazynem oraz wyłączone Zezwól na zamawianie produktów których nie ma na stanie oraz na każdym produkcie z osobna ustawiona jest opcja: Gdy nie ma na stanie: Nie pozwól zamówić

Jak można temu zapobiec ? Co można z tym zrobić ?

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Co to jest za komunikat "Wyślij najpierw dostępne produkty" dostępny w Twoim koszyku pod listą produktów ? Musisz mieć jakiś dodatkowy moduł, albo zmodyfikowany koszyk, bo standardowo tej opcji nie ma w koszyku. Podejrzewam, że to może być przyczyną Twoich problemów.

to standardowa opcja 1.6 - Ustawienia > zamowienia > przedluzona dostawa

• 0

Niestety cały system dostałem "po kimś" - fakt jest tam cały szablon kupiony więc pewnie też zmodyfikowany.

Moduły przeglądałem - nie ma żadnego który modyfikuje operacje zakupu. 

A pamiętasz jaka funkcja powinna być odpalona ?

• 0

Mam jeszcze jedno pytanie - jak działa zdejmowanie ze stanu magazynowego produktu, który klient doda koszyka.

Sytuacja:

Klient dodaje produkt X do swojego koszyka - w PA stan magazynowy jest pomniejszony - ale co w sytuacji kiedy klient nie wróci i nie dokona zakupu - ja nadal na stanie magazynowym będę miał mniej o jeden produkt ?