majklan Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 Dobrý den, nyní máme eshop u shopsys ale chceme přejít na úplně jiné řešení/platformu. Zvažujeme mezi prestashop/magento. Nyní patříme mezi přední prodejce dětského a kojeneckého zboží, máme hodně produktů-velkou návštěvnost a potřebujeme hlavně bezpečný a stabilní systém, který bude možné různě ohýbat/upravovat atd. ahlavně aby byl shop náš - tedy žádná licence apod. Doporučili byste prestashop nebo magento popř. open cart nebo jiné? Četl jsem si různé recenze a diskuze, ale je to tak 50 na 50 presta a magento, tak prosím o vaše názory, moc děkuji Děkuji Link to comment Share on other sites More sharing options...
WEBDVL Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 Za seba, mam prestu uz 7 rokov a som spokojny. Da sa riesit vsetko od temy cez generovanie faktur a spravu skladu az po uplne upravy vsetkeho. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majklan Posted November 5, 2016 Author Share Posted November 5, 2016 Díky za info. je presta vhodna pro eshop který má milionové obraty měsíčně, desetitisícové návštěvy měsíčně? je presta pro tyto účely vhodná... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 S obraty nemá zvolený systém určitě nic společného. Asi máte na mysli jeho spolehlivost, aby s tím nebyly problémy. Sám jsem před lety mezi těmito systémy vybíral a nakonec to vyhrál PrestaShop. Ale to si asi musíte stanovit sami. Každý má jiné preference. Při takovém obratu je potřeba vzít výběr systému velice vážně, jako projekt, a po počáteční úvaze např. udělat testovací verzi shopu a vše důkladně (opravdu důkladně) otestovat ve všech možných situacích. Upřímně, PrestaShop (a očekávám že i Magento) má své mouchy, které je potřeba najít a zlikvidovat. Pak to bude spolehlivý a plně funkční eshop. Abych nezapoměl, takový projekt si žádá zkušeného člověka, co rozumí serverům (VPS nebo dedikovaný server je ve vašem případě nutností) a taky PrestaShopu. Samozřejmě, to samé platí pro Magento. K ceně. Jen subjektivní dojem. Vše okolo Magenta stojí víc peněz. Poslední poznámka k PrestaShopu. V pondělí vyjde finální verze 1.7, ale určitě bych doporučoval testovat verzi 1.6.1.9, která bude za pár dní taky zveřejněná. U PrestaShopu to bývá tak, že nová řada je použitelná (bez nemalých problémů) nejméně 6 měsíců po uvedení. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majklan Posted November 6, 2016 Author Share Posted November 6, 2016 S obraty nemá zvolený systém určitě nic společného. Asi máte na mysli jeho spolehlivost, aby s tím nebyly problémy. Sám jsem před lety mezi těmito systémy vybíral a nakonec to vyhrál PrestaShop. Ale to si asi musíte stanovit sami. Každý má jiné preference. Při takovém obratu je potřeba vzít výběr systému velice vážně, jako projekt, a po počáteční úvaze např. udělat testovací verzi shopu a vše důkladně (opravdu důkladně) otestovat ve všech možných situacích. Upřímně, PrestaShop (a očekávám že i Magento) má své mouchy, které je potřeba najít a zlikvidovat. Pak to bude spolehlivý a plně funkční eshop. Abych nezapoměl, takový projekt si žádá zkušeného člověka, co rozumí serverům (VPS nebo dedikovaný server je ve vašem případě nutností) a taky PrestaShopu. Samozřejmě, to samé platí pro Magento. K ceně. Jen subjektivní dojem. Vše okolo Magenta stojí víc peněz. Poslední poznámka k PrestaShopu. V pondělí vyjde finální verze 1.7, ale určitě bych doporučoval testovat verzi 1.6.1.9, která bude za pár dní taky zveřejněná. U PrestaShopu to bývá tak, že nová řada je použitelná (bez nemalých problémů) nejméně 6 měsíců po uvedení. děkuji za zprávu, no sedel jsem u toho vcera celý den a proste ze zactku jsem byl pro magento, ale nyni spise pro prestu. v cesku ma lepsi podporu, vice pluginu, je pry nuzivatelsky prijemnejsi... muzete mi doporucit nekoho kdo je fakt na toto rpofik a mohl byt pri tvorbe eshopu pri ruce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Napište mi PM. Dělám s PrestaShopem 6 let a znám každé jeho zákoutí. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts