Jump to content

Prestashop nebo Magento

majklan

Recommended Posts

Dobrý den, 
nyní máme eshop u shopsys ale chceme přejít na úplně jiné řešení/platformu. Zvažujeme mezi prestashop/magento. Nyní patříme mezi přední prodejce dětského a kojeneckého zboží, máme hodně produktů-velkou návštěvnost a potřebujeme hlavně bezpečný a stabilní systém, který bude možné různě ohýbat/upravovat atd. ahlavně aby byl shop náš - tedy žádná licence apod. Doporučili byste prestashop nebo magento popř. open cart nebo jiné? Četl jsem si různé recenze a diskuze, ale je to tak 50 na 50 presta a magento, tak prosím o vaše názory, moc děkuji Děkuji

S obraty nemá zvolený systém určitě nic společného. Asi máte na mysli jeho spolehlivost, aby s tím nebyly problémy. Sám jsem před lety mezi těmito systémy vybíral a nakonec to vyhrál PrestaShop. Ale to si asi musíte stanovit sami. Každý má jiné preference.

Při takovém obratu je potřeba vzít výběr systému velice vážně, jako projekt, a po počáteční úvaze např. udělat testovací verzi shopu a vše důkladně (opravdu důkladně) otestovat ve všech možných situacích. Upřímně, PrestaShop (a očekávám že i Magento) má své mouchy, které je potřeba najít a zlikvidovat. Pak to bude spolehlivý a plně funkční eshop.

Abych nezapoměl, takový projekt si žádá zkušeného člověka, co rozumí serverům (VPS nebo dedikovaný server je ve vašem případě nutností) a taky PrestaShopu. Samozřejmě, to samé platí pro Magento.

K ceně. Jen subjektivní dojem. Vše okolo Magenta stojí víc peněz.

Poslední poznámka k PrestaShopu. V pondělí vyjde finální verze 1.7, ale určitě bych doporučoval testovat verzi 1.6.1.9, která bude za pár dní taky zveřejněná. U PrestaShopu to bývá tak, že nová řada je použitelná (bez nemalých problémů) nejméně 6 měsíců po uvedení.

S obraty nemá zvolený systém určitě nic společného. Asi máte na mysli jeho spolehlivost, aby s tím nebyly problémy. Sám jsem před lety mezi těmito systémy vybíral a nakonec to vyhrál PrestaShop. Ale to si asi musíte stanovit sami. Každý má jiné preference.

Při takovém obratu je potřeba vzít výběr systému velice vážně, jako projekt, a po počáteční úvaze např. udělat testovací verzi shopu a vše důkladně (opravdu důkladně) otestovat ve všech možných situacích. Upřímně, PrestaShop (a očekávám že i Magento) má své mouchy, které je potřeba najít a zlikvidovat. Pak to bude spolehlivý a plně funkční eshop.

Abych nezapoměl, takový projekt si žádá zkušeného člověka, co rozumí serverům (VPS nebo dedikovaný server je ve vašem případě nutností) a taky PrestaShopu. Samozřejmě, to samé platí pro Magento.

K ceně. Jen subjektivní dojem. Vše okolo Magenta stojí víc peněz.

Poslední poznámka k PrestaShopu. V pondělí vyjde finální verze 1.7, ale určitě bych doporučoval testovat verzi 1.6.1.9, která bude za pár dní taky zveřejněná. U PrestaShopu to bývá tak, že nová řada je použitelná (bez nemalých problémů) nejméně 6 měsíců po uvedení.

děkuji za zprávu, no sedel jsem u toho vcera celý den a proste ze zactku jsem byl pro magento, ale nyni spise pro prestu. v cesku ma lepsi podporu, vice pluginu, je pry nuzivatelsky prijemnejsi... muzete mi doporucit nekoho kdo je fakt na toto rpofik a mohl byt pri tvorbe eshopu pri ruce?