wojwen Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 (edited) Witam, Po ustawieniu poczty email w Parametry Zaawansowane -> E-mail wiadomośc testowa wysyła się poprawnie, ale gdy zmianiam status zamówienia dostaję błąd "Wystąpił błąd podczas zmiany statusu lub brak możliwości wysłania wiadomości email do klienta.", a gdy klikam Wyslij ponownie e-mail to dostaje taki błąd: "Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości e-mail do klienta.". Poza tym gdy wejdę w Zamówienia -> Statusy i zrobię podgląd szablonu to wyswietla sie poprawnie. Moja strona jest na home.pl, skrzynka, której używam też. Co powinienem w takim wypadku zrobić? Edited November 2, 2016 by wojwen (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 Tryb dev i będzie więcej wiadomo o błędach. W logach też nic więcej nie ma? Wszystkie pliki tłumaczeń szablonów maili są na serwerze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojwen Posted November 4, 2016 Author Share Posted November 4, 2016 Po włączeniu trybu developerskiego otrzymałem taki błąd: brakujący plik języka dla: pl. Wydaje mi się jednka że pliki tłumacze tam są. Jak mogę się upewnić czy wszystko jest tam gdzie trzeba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 Polska lokalizacja jest niestety dziurawa i coś tam brakuje w mailach. Tu są wszystkie systemowe, które powinny być też w PL: https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/tree/1.6.1.x/mails/en Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojwen Posted November 4, 2016 Author Share Posted November 4, 2016 A jeżeli je wgram na serwer to część maili będzie wysyłana po angielsku? A co do tyh maili to mam dodać tylko te których nie mam po polsku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 Dodaj tylko te których brakuje. Dużo maili idzie na zaplecze tylko do admina to i tłumaczenie można sobie darować Ale żeby było cacy to najlepiej je przetłumaczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojwen Posted November 4, 2016 Author Share Posted November 4, 2016 Wielkie dzieki, wszystko już działa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawidpankowski Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 Ja mam podobny problem. Zamówienie klienta pojawia mi sie w PA, jednak mail nie zostaje do niego wyslany i klientowi po potwierdzeniu zamowienia pojawia się biala pusta strona. To samo sie pojawia podczas rejestracji kiedy powinien zostac wyslany email do klienta. BŁĄD: Fatal error: Uncaught exception 'ReflectionException' with message 'Class Swift_StreamFilters_ByteArrayReplacementFilter does not exist' in /home/dawpan/domains/fishaswish.com/public_html/tools/swift/classes/Swift/DependencyContainer.php:308 Stack trace: #0 /home/dawpan/domains/fishaswish.com/public_html/tools/swift/classes/Swift/DependencyContainer.php(308): ReflectionClass->__construct('Swift_StreamFil...') #1 /home/dawpan/domains/fishaswish.com/public_html/tools/swift/classes/Swift/DependencyContainer.php(322): Swift_DependencyContainer->_createNewInstance('mime.bytecanoni...') #2 /home/dawpan/domains/fishaswish.com/public_html/tools/swift/classes/Swift/DependencyContainer.php(114): Swift_DependencyContainer->_createSharedInstance('mime.bytecanoni...') #3 /home/dawpan/domains/fishaswish.com/public_html/tools/swift/classes/Swift/DependencyContainer.php(369): Swift_DependencyContainer->lookup('mime.bytecanoni...') #4 /home/dawpan/domains/fishaswish.com/public_html/tools/swift/classes/Swift/DependencyContainer.php(347): S in /home/dawpan/domains/fishaswish.com/public_html/tools/swift/classes/Swift/DependencyContainer.php on line 308 Dodatkowo podczas wysyłania maila testowego pojawia mi się bardzo podobny błąd: Fatal error: Uncaught exception 'ReflectionException' with message 'Class Swift_StreamFilters_StringReplacementFilterFactory does not exist' in /home/dawpan/domains/fishaswish.com/public_html/tools/swift/classes/Swift/DependencyContainer.php:308 Stack trace: #0 /home/dawpan/domains/fishaswish.com/public_html/tools/swift/classes/Swift/DependencyContainer.php(308): ReflectionClass->__construct('Swift_StreamFil...') #1 /home/dawpan/domains/fishaswish.com/public_html/tools/swift/classes/Swift/DependencyContainer.php(322): Swift_DependencyContainer->_createNewInstance('transport.repla...') #2 /home/dawpan/domains/fishaswish.com/public_html/tools/swift/classes/Swift/DependencyContainer.php(114): Swift_DependencyContainer->_createSharedInstance('transport.repla...') #3 /home/dawpan/domains/fishaswish.com/public_html/tools/swift/classes/Swift/DependencyContainer.php(369): Swift_DependencyContainer->lookup('transport.repla...') #4 /home/dawpan/domains/fishaswish.com/public_html/tools/swift/classes/Swift/DependencyContainer.php(347 in /home/dawpan/domains/fishaswish.com/public_html/tools/swift/classes/Swift/DependencyContainer.php on line 308 Wręcz błagam o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Wręcz błagam o pomoc. Podając ZERO informacji, trudno oczekiwać pomocy. Wersja prestashop? Wersja php? Jaki hosting? Wymagane moduły php:PDO_MySQL, cURL, SimpleXML, mcrypt, GD, OpenSSL, DOM, SOAP, Zip. Czy są wszystkie? Biała strona: https://www.prestashop.com/forums/topic/272660-500-error-b%C5%82%C4%99dy-bia%C5%82a-strona-instrukcja-dotycz%C4%85ca-trybu-debugowania/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts