Jump to content
  • 0

Problem z szablonem domyślnym.

JustBe.

Question

Cześć. Przyznaje, że zdurniałem do reszty. Modyfikuję szablon, który jest instalowany razem z Prestashop. Przeniosłem moduł blockuserinfo do prawej kolumny (po wielu męczarniach i wpisaniu dodatkowej linii pliku w modules/blockuserinfo/ znalezionej gdzieś na tym forum). Na początku się nie wyświetlało, wszedłem w wydajność i wyczyściłem wszystko i skompilowałem jeszcze raz wszystkie pliki. Moduł się pojawił - ale z  komunikatem - "brak szablonu dla modułu blockuserinfo. Sprawdzam w trybie deweloperskim w Firefoxie i jest to po prosty zwykły tekst. Żadnych div-ów ani odesłania do jakiegokolwiek kodu. Załączam dwa screeny... może ktoś mi pomoże a wierzę, że jesteście najlepsi :) Wrzuciłem do katalogu szablonu kopie pliku blockuserinfo z katalogu głównego prestashop i nadpisałem pliki. tez nic to nie dało. 

post-1333369-0-84705600-1478100148_thumb.jpgpost-1333369-0-33862000-1478100059_thumb.jpg

Edited by JustBe. (see edit history)

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Komunikat zwraca Ci informacje o braku pliku tpl a to dlaczego go brakuje może wynikać głównie z tego jak obsługujesz dany hook i w jaki sposób masz tam podaną ścieżkę do pliku.

zastanawiające... tylko jaki to ma związek z tym, że ten moduł wyświetlał się normalnie w pasku nawigacyjnym w top a teraz  po przeniesieniu poprzez panel administracyjny (odłączenie hooka z top i podłaczenie do right) wyświetla taki babol. gdzie szukać tego hooka i albo jaki plik tpl powinien być a którego nie ma? bo ja serio  tego nie rozumiem.