Ferhat Demir Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 (edited) Merhaba arkadaşlar Prestashop sistemini yeni kullanmaya başladım az çok css bilgim var ama hazır bir sistem olduğundan dolayı çok karıştırmak istemiyorum. Size sormak istediğim bir kaç soru var. 1.) Şimdi kendi sitemin ana sayfasını düzenlemek istiyorum. Canlı pozisyonda yer değişikliği kısıtlı olarak yapılabiliyor yapmak istediğim değişikler ise fakrlı ekte koyduğum gibi düzenleme nasıl yapabilirim acaba? Hem bir çok insanda bu konuda faydalanmış olur. 2.) Hosting alacağım ama sanırım Prestashop uyumlu olması önemli bir etken çünkü çok insan "yavaşlıktan" dolayı şikayet ediyor. www.ihs.com'daki hostingler uyumlumudur acaba? Bu benim için çok önemli ona göre satın alacağım. Değilse tavsiye edeceğiniz hangisi natro, isimtescil harici demişler konularda genelde ama net birşey söylerseniz çok sevinirim. 3.) Font değiştirme ile ilgili neredeyse hiç bilgi yok. Sadece bir konu açılmış oda CSS'den çok iyi anlayanlar için. Ben istediğim Türkçe karakter destekleyen fontu nasıl entegre edebilirim siteye? Bunun görselli bir anlatımı olsa çok güzel olur. Eğer ben yapabilirsem bende görsel veya video ile gösterebilirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler... Edited November 2, 2016 by Ferhat Demir (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 Selamlar, öncelikle yapacağınız bütün değişiklikler, için css bilginizin olması gerekiyor. size bir yol önerebilirim css değişklikleri için. Adminde perfonmas ayarlarından ccc kapatınız. ardından firifox yada google chrome dan firebug eklentisini kurunuz. ben firebug kullanıyorum ama her iki browser dada değiştirmek istediğiniz alana sağ tıklayıp "öğeyi incele" dediğiniz zaman sayfa altından css değişklikleri yapabileceğiniz bir panel açılaşacak burdan css değişklerini yaparak anlık denemeler yaparak sayfanızı düzenleyebilirsiniz. themes/ default-bootstrap/css dizini içerinde gerekli css dosylarını bulabilirsiniz. hosting pkaeti konusunda firma önermem burda herkes kendi hosting şirketini yada kullandığını önerir. eğer hedeflerinizi büyükse vds almanızı öneririm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts