Michał_Testerski Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 Zaktualizowałem Prestę z wersji 1.4.4.1 do 1.6.1.6 na tej domenie beta.eurosys.pl. Niestety po aktualizacji nie wyłącza się maintenance mode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 no to byl moj kolejny typ. tym bardziej to potwierdza moje powyzsze. napisz do 'nazwy' ze masz taki a taki problem. nie wiem czy bedzie lekko ale mam nadzieje, ze rozwiaza problem. raczej inaczej nie bedzie wiekszej mozliwosci. sprawdz w panelu jak wygla przydzial "mocy" miedzy serwerem a mySQL. moze mozna cos tam ustawic... nie znam tego serwera, bo pracujac wczesniej na zaawansowanych stronach flash, pozniej na presta ten serwer w ogole sie do ich obslugi nie nadawal. tobie tez zalecam jak najszybsza zmiane serwera na bardziej przyjazny dla presta. tutaj nie chce robic reklamy, ale tak na tym forum jak na kazdym z innych branzowych znajdziesz watki dot. serwerow pod presta, jest jeden, ktory najczesciej sie pojawia... ten polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Michał_Testerski Posted November 1, 2016 Author Share Posted November 1, 2016 Szukałem i próbowałem już kilka rozwiązań, ale dalej to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 Zobacz w bazie tabela PREFIX_configuration po pierwsze czy nie masz zdublowanego wpisu PS_SHOP_ENABLE jeśli nie to zmień wartość z 0 na 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Michał_Testerski Posted November 1, 2016 Author Share Posted November 1, 2016 Ok mam w tabeli ps_configuration wartość PS_SHOP_ENABLE jest 0 próbuję zmienić na 1, ale wyskakuje błąd z takim komunikatemUPDATE `ps_configuration` SET `value` = '1' WHERE `ps_configuration`.`id_configuration` = 25#1142 - UPDATE command denied to user 'eurosys1_22'@'10.254.32.6' for table 'ps_configuration Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 (edited) wyglada na to, ze masz wieksza baze niz dopusczalna na serwerze, to najczestsza przyczyna bledu #1142, sprawdz czy nie masz ogranciczen bazy danych i ich nie przekroczyles. druga rpzyczyna to mozliwe wprowadzone ograniczenia przez administratora serwera dla wpisow bezposrednich bazy danych, moze przez przypadek wprowadzil tez UPDATE. najlepiej zwroc sie z tym probleme, wklejajac rowniez nr bledu oraz sam blad do administracji hostingu. Ps. a co to za serwer? OVH, Home ? Edited November 1, 2016 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Michał_Testerski Posted November 1, 2016 Author Share Posted November 1, 2016 nazwa.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Michał_Testerski Posted November 4, 2016 Author Share Posted November 4, 2016 Dziękuję za pomoc, problem udało się rozwiązać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Michał_Testerski
Zaktualizowałem Prestę z wersji 1.4.4.1 do 1.6.1.6 na tej domenie beta.eurosys.pl. Niestety po aktualizacji nie wyłącza się maintenance mode.
7 answers to this question
Recommended Posts