ej.farsta Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 Dzień dobry wszystkim, mam problem z modułem Paypal i potrzebuję waszej pomocy. Mianowicie cały proces zamówienia przechodzi, płatność jest widoczna i wszystko śmiga pięknie. Jednakże jeśli zaloguje się już na konta Paypal i wchodzę w szczegóły płatności to w tytule zamówienia zamiast numeru zamówienia lub jakiejkolwiek adnotacji mogącej pomóc w identyfikacji mam tylko napis: "koszyk" oraz co mnie już martwi bardzo - mam wyszczególnione dokładnie artykuły, za które klient płaci. Dotychczas mieliśmy zsynchronizowany Paypal z Clickshopem i tam nie było czegoś takiego. W tytule był zawsze numer zamówienia i tyle. Żadnych szczegółów koszyka. Czy jest możliwość wyłączenia tego? Czy jest to kwestia konfiguracji w BO czy w szablonach ? Bardzo proszę o pomoc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 O tym co jest przesyłane decyduje moduł płatności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ej.farsta Posted November 4, 2016 Author Share Posted November 4, 2016 To akurat jest oczywiste. Moje pytanie jest takie w jaki sposób to edytować ...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Jednakże jeśli zaloguje się już na konta Paypal i wchodzę w szczegóły płatności to w tytule zamówienia zamiast numeru zamówienia lub jakiejkolwiek adnotacji mogącej pomóc w identyfikacji mam tylko napis: "koszyk" oraz co mnie już martwi bardzo - mam wyszczególnione dokładnie artykuły, za które klient płaci. Może paypal też zaczął handlować danymi klientów tak jak to robi google i fejsik i dlatego zbiera tak szczegółowe dane, co, kto, za ile i kiedy kupił? Poprawka modułu paypal dla presty (ukrycie szczegółów produktów): /modules/paypal/express_checkout/process.php Modyfikujemy funkcję setProductsList private function setProductsList(&$fields, &$index, &$total) { foreach ($this->product_list as $product) { $fields['L_PAYMENTREQUEST_0_NUMBER'.++$index] = (int) $product['id_product']; $fields['L_PAYMENTREQUEST_0_NAME'.$index] = $this->l('Product'); $fields['L_PAYMENTREQUEST_0_DESC'.$index] = $this->l('Product from shop') .' '. Configuration::get('PS_SHOP_NAME'); $fields['L_PAYMENTREQUEST_0_AMT'.$index] = Tools::ps_round($product['price_wt'], $this->decimals); $fields['L_PAYMENTREQUEST_0_QTY'.$index] = $product['quantity']; $total = $total + ($fields['L_PAYMENTREQUEST_0_AMT'.$index] * $product['quantity']); } } Numeru zamówienia nie da się przesłać do paypala, bo w momencie płatności on jeszcze nie istnieje, powstaje dopiero po potwierdzeniu poprawności transakcji. W tłumaczeniach modułów można sobie przetłumaczyć frazy Product i Product from shop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts