ucash__ Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 Witam, w kolejnym założonym przeze mnie dziś temacie. Szukałem w internecie jakiejś informacji dla mojego problemu, ale niestety nie udało mi się niczego znaleźć. A chodzi o wiadomości otrzymywane przez sprzedawcę i klienta po złożeniu zamówienia. Chciałbym, aby w wiadomościach znalazła się w jakiś sposób informacja o wyborze typu dokumentu potwierdzającego dokonanie zakupu, w moim przypadku to paragon i faktura. Mam zainstalowany darmowy moduł paragon lub faktura, ale poza informacją w panelu o sposobie wyboru dokumentu, w wiadomościach taka informacja się nie zamieszcza.Ma ktoś z Was pomysł jak tego dokonać? Inną kwestią jest też sam szablon wiadomości. Bez względu na sposób wyboru typu dokumentu potwierdzającego dokonanie zakupu za każdym razem mam dwa pola - adres dostawy i adres do faktury, nawet gdy klient wybrał paragon. Czy jest jakaś możliwość uzależnienia wyboru typu szablonu wiadomości w zależności od wyboru typu dokumentu potwierdzającego dokonanie zakupu tj. jak wybierze fakturę to adres do faktury i dostawy, zaś jak paragon tylko adres do wysyłki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eXtronic Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 Czy paragony na pewno są Ci potrzebne? Istnieje możliwość uzyskania zwolnienia z kasy fiskalnej. http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/913967,kasa-fiskalna-2016-obowiazek-zasady-stosowanie.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 przeszukaj google fraza "prestashop bill or invoice" Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomek Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 zobacz tutaj https://www.prestashop.com/forums/topic/512055-paragon-czy-faktura-dzia%C5%82aj%C4%85cy-i-dostosowany-dla-wersji-16/?do=findComment&comment=2288467 moduł umożliwia wysyłanie informacji o wybranym dokumencie (paragon/faktura) mailem Link to comment Share on other sites More sharing options...
ucash__ Posted November 2, 2016 Author Share Posted November 2, 2016 atomek, dziękuję za odpowiedź na mojego posta Wygląda to obiecująco i zabiore się za implementacje tego modułu i testy. Już myślalem, że będę skazany na zakup płatnego modułu dającego taką możliwość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 Czy jest jakaś możliwość uzależnienia wyboru typu szablonu wiadomości w zależności od wyboru typu dokumentu potwierdzającego dokonanie zakupu tj. jak wybierze fakturę to adres do faktury i dostawy, zaś jak paragon tylko adres do wysyłki? Wystarczy w tłumaczeniach zmienić frazę na "Adres rozliczeniowy" i nie trzeba modzić jakichś alpejskich kombinacji z różnymi mailami w zależności od typu kwitu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ucash__ Posted November 8, 2016 Author Share Posted November 8, 2016 atomek moduł do którego linka mi podałeś jak najbardziej odpowiada moim potrzebom. Już go zaimplementowałem do swojego sklepu i działa elegancko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts