poznaje prestę corazlepiej - głównie przez ciągłe problemy (niestety). Tym razem presta z jakiegoś powodu się zbuntował i nie chce zmieniać opisów ani cen produktów. Wchodzę w jakiś produkt, zmieniam cenę, klikam zapisz i ...nic. Strona się przeładowuje, dane które wpisałem są cofane do tych, które były wcześniej a do tego nie pojawia się żaden komunikat "zazwyczaj jest to zeilony napis w stylu "zmainy zapisane poprawnie".
Czyściłem cash sklepu, cash przeglądarki, próbowałem zmieniać ceny z innego kompa w innej sieci u innego dostawcy ...
Zero reakcji, włączałe i wyłączałem zapis cash w zapleczu sklepowym ...
kończa mi się pomysły. Nie zauważyłem, żeby wskoczyła jakaś aktualizacja, nie dodawałem żadnych modułów ...
Jakieś pomysły ? bo cholercia, produktów jest trochę do dodania a tu człowiek z robotą stoi.
Dziś zmieniłem cene produktu na próbę z 69 na 169 zł i już nie mogę tego w żaden sposób cofnąć :/
co dziwne ceny produktów wyglądaja tak:
cena hurtowa: 0 zł
cena sprzedaży netto: 169 zł cena sprzedaży z podatkiem: 207 zł Cena jednostkowa netto: 69, 000010 zł
Jedno co właśnie zauważyłem to: Jeśli przed zmianą ceny "ręcznie" wyczyszczę cash sklepu (w wydajności) to cena jest zmieniana. Kolejna zmiana ceny (bez czyszczenia cash) nie zostaje już zapisana :/
Jak rozumiem opcja:
Wyczyść pamięć podręczną
Nigdy nie kasuj plików pamięci podręcznej
• Wyczyść pamięć podręczną za każdym razem kiedy coś zostanie zmienione
Jest wywoływana zawsze, gdy cos zmienię w sklepie (np. cenę) ?
Question
Bamboszek
Hej,
poznaje prestę corazlepiej - głównie przez ciągłe problemy (niestety).
Tym razem presta z jakiegoś powodu się zbuntował i nie chce zmieniać opisów ani cen produktów.
Wchodzę w jakiś produkt, zmieniam cenę, klikam zapisz i ...nic. Strona się przeładowuje, dane które wpisałem są cofane do tych, które były wcześniej a do tego nie pojawia się żaden komunikat "zazwyczaj jest to zeilony napis w stylu "zmainy zapisane poprawnie".
Czyściłem cash sklepu, cash przeglądarki, próbowałem zmieniać ceny z innego kompa w innej sieci u innego dostawcy ...
Zero reakcji, włączałe i wyłączałem zapis cash w zapleczu sklepowym ...
kończa mi się pomysły. Nie zauważyłem, żeby wskoczyła jakaś aktualizacja, nie dodawałem żadnych modułów ...
Jakieś pomysły ?
bo cholercia, produktów jest trochę do dodania a tu człowiek z robotą stoi.
Dziś zmieniłem cene produktu na próbę z 69 na 169 zł i już nie mogę tego w żaden sposób cofnąć :/
co dziwne ceny produktów wyglądaja tak:
cena hurtowa: 0 zł
cena sprzedaży netto: 169 zł
cena sprzedaży z podatkiem: 207 zł
Cena jednostkowa netto: 69, 000010 zł
Jedno co właśnie zauważyłem to:
Jeśli przed zmianą ceny "ręcznie" wyczyszczę cash sklepu (w wydajności) to cena jest zmieniana. Kolejna zmiana ceny (bez czyszczenia cash) nie zostaje już zapisana :/
Jak rozumiem opcja:
Jest wywoływana zawsze, gdy cos zmienię w sklepie (np. cenę) ?
Pozdrawiam !
Edited by Bamboszek (see edit history)Link to comment
18 answers to this question
Recommended Posts