Ovitz Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 Witam,Potrzebuję przeedytować wyświetlane zamówienia tak, żeby obok kwoty wyświetlał mi się produkt wraz ze zdjęciem (może być tylko jedno). Próbowałem już edytować plik AdminOrdersController.php, ale niestety bez efektów. Będę wdzięczny za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 po pierwsze, nie uzywaj (nie edytuj) bezposrednio kontrolerow tylko uzywaj '/override' po drugie z tego co pamietam to za wyswietlenie tabeli odpowiada klasa AdminTab po trzecie, jakbys pokazal co edytowas i w jaki sposob moze by bylo prosciej porpawic, moze poprostu jakis drobny blad? pokaz co robiles, moze uda sie cie jakos blizej naprowadzic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 Witam, Potrzebuję przeedytować wyświetlane zamówienia tak, żeby obok kwoty wyświetlał mi się produkt wraz ze zdjęciem (może być tylko jedno). Próbowałem już edytować plik AdminOrdersController.php, ale niestety bez efektów. Będę wdzięczny za pomoc. a co jeżeli w zamówieniu będzie kilka produktów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ovitz Posted October 26, 2016 Author Share Posted October 26, 2016 a co jeżeli w zamówieniu będzie kilka produktów? To mogą się wyświetlać w liście jeden pod drugim i może się obok pojawiać symbol. Będzie to nawet lepiej. po pierwsze, nie uzywaj (nie edytuj) bezposrednio kontrolerow tylko uzywaj '/override' po drugie z tego co pamietam to za wyswietlenie tabeli odpowiada klasa AdminTab po trzecie, jakbys pokazal co edytowas i w jaki sposob moze by bylo prosciej porpawic, moze poprostu jakis drobny blad? pokaz co robiles, moze uda sie cie jakos blizej naprowadzic. Do kodu dodałem to: 'Product' => array( 'title' => $this->l('Produkty'), 'list' => $this->products, ), Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ovitz Posted November 2, 2016 Author Share Posted November 2, 2016 Czy zna ktoś może rozwiązanie mojego problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 atomek Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 umieść ten kod w plku /override/controllers/admin/AdminOrdersController.php, usuń plik class_index.php z folderu /cachepowinno działać <?php /* * tw * modyfikacja, wyswietlanie miniatur produktow na liscie zamowien w panelu admina */ class AdminOrdersController extends AdminOrdersControllerCore { public function __construct() { parent:: __construct(); $this->_select .= ' , a.id_order AS product_img'; $img_field = array( 'title' => $this->l('Image'), 'align' => 'center', 'orderby' => false, 'filter' => false, 'search' => false, 'callback' => 'printProductImages' ); $array1 = array_slice($this->fields_list, 0, 1); $array2 = array_slice($this->fields_list, 1); $array1['product_img'] = $img_field; $this->fields_list = array_merge($array1, $array2); } // ----------------------------------------------------------------------------------- __construct() public function printProductImages( $product_img ) { $order = new Order((int)$product_img); $products = $order->getProducts(); $image_src = ''; foreach ($products as $product) { if ($product['image'] != null) { $name = 'product_mini_'.(int)$product['product_id'].(isset($product['product_attribute_id']) ? '_'.(int)$product['product_attribute_id'] : '').'.jpg'; // generate image cache, only for back office $image_src .= ImageManager::thumbnail(_PS_IMG_DIR_.'p/'.$product['image']->getExistingImgPath().'.jpg', $name, 45, 'jpg'); // break; // odkomentuj to - bedzie wyswietlane tylko jedno zdjecie } } return $image_src; } // ----------------------------------------------------------------------------------- printProductImages() } Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ovitz Posted November 4, 2016 Author Share Posted November 4, 2016 umieść ten kod w plku /override/controllers/admin/AdminOrdersController.php, usuń plik class_index.php z folderu /cache powinno działać <?php /* * tw * modyfikacja, wyswietlanie miniatur produktow na liscie zamowien w panelu admina */ class AdminOrdersController extends AdminOrdersControllerCore { public function __construct() { parent:: __construct(); $this->_select .= ' , a.id_order AS product_img'; $img_field = array( 'title' => $this->l('Image'), 'align' => 'center', 'orderby' => false, 'filter' => false, 'search' => false, 'callback' => 'printProductImages' ); $array1 = array_slice($this->fields_list, 0, 1); $array2 = array_slice($this->fields_list, 1); $array1['product_img'] = $img_field; $this->fields_list = array_merge($array1, $array2); } // ----------------------------------------------------------------------------------- __construct() public function printProductImages( $product_img ) { $order = new Order((int)$product_img); $products = $order->getProducts(); $image_src = ''; foreach ($products as $product) { if ($product['image'] != null) { $name = 'product_mini_'.(int)$product['product_id'].(isset($product['product_attribute_id']) ? '_'.(int)$product['product_attribute_id'] : '').'.jpg'; // generate image cache, only for back office $image_src .= ImageManager::thumbnail(_PS_IMG_DIR_.'p/'.$product['image']->getExistingImgPath().'.jpg', $name, 45, 'jpg'); // break; // odkomentuj to - bedzie wyswietlane tylko jedno zdjecie } } return $image_src; } // ----------------------------------------------------------------------------------- printProductImages() } Wklejałem to w różnych miejscach, niestety bez rezultatu :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 atomek Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 - kod powinien być w pliku /override/controllers/admin/AdminOrdersController.php, utwórz go, jeżeli nie ma tam takiego- usuń plik class_index.php z folderu /cache- w panelu w Zaawansowane -> Wydajność jest opcja Wyłącz wszystkie nadpisywania, ustaw to na Nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ovitz Posted November 8, 2016 Author Share Posted November 8, 2016 - kod powinien być w pliku /override/controllers/admin/AdminOrdersController.php, utwórz go, jeżeli nie ma tam takiego - usuń plik class_index.php z folderu /cache - w panelu w Zaawansowane -> Wydajność jest opcja Wyłącz wszystkie nadpisywania, ustaw to na Nie No niestety, w tym momencie przestał mi działać panel zamówień :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Ovitz
Witam,
Potrzebuję przeedytować wyświetlane zamówienia tak, żeby obok kwoty wyświetlał mi się produkt wraz ze zdjęciem (może być tylko jedno).
Próbowałem już edytować plik AdminOrdersController.php, ale niestety bez efektów.
Będę wdzięczny za pomoc.
8 answers to this question
Recommended Posts