warehouser Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Witam Przeszukałem menu konfiguracji bloku kategorii i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi. Aktualnie w przypadku gdy mam kategorię, podkategorię i kolejną podkategorię : HOME > kat1 > podkat1 to w bloku wygląda to tak: HOME +kat1 (tu mamy plusik do rozwiajania) +podkat1 +kat2 podkat1 z drzewa powinna się wyświetlić przesunięta lekko w prawo. Jeżeli drzewo będzie bardzo rozbudowane to można się zgubić. Zastanawiam się jak zrobić: HOME +kat1 +podkat1 +kat2 Każda kolejna kategoria ma być wyświetlana z przesunięciem w prawo. Maksymalną głębokość podpoziomów w ustawieniach mam zrobioną na 0 (nieskończoność) a z tego co widzę to głębokość kończy się na 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 (edited) stylowanie css sie klania. ustal sobie style dla <ul>, drugi z margin-left dla <ul><ul>, trzeci z margin-left wiekszym od poprzedniego dla <ul><ul><ul>..... to tak lakonicznie i w najprostszy sposob, bo mozna prosciej, ale to jzu wymaga wiekszej wiedzy, korzystajac z dobrodziejstwa css3 i korzystanai z item-ow Edited October 25, 2016 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 warehouser Posted October 26, 2016 Author Share Posted October 26, 2016 Wiele rzeczy się kłania Nie jestem dokładnie obeznany w strukturze plików presta. Rozumiem, że zmiany trzeba wprowadzić w module blockcategories. Nie jestem pewnien czy dobrze to widzę. Plik blockcategories.tpl - tutaj zaczyna się <ul> categories-tree-branch.tpl - tutaj mamy kolejen <ul> a potem ewentualne <li> Ja chciałbym uzyskać: <ul><li>Punkt pierwszy <ul> <li>Punkt 1.1 <ul> <li>Punkt 1.1.1</li> <li>Punkt 1.1.2</li> </ul> </li> <li>Punkt 1.2</li> </ul></li><li>Punkt drugi</li></ul> Nie jestem pewien gdzie zdefiniować styl dla tego modułu. Czy odpowiednie ustawienie <ul> oraz <li> w plikach tpl zda egzamin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Nie, zmiany dokonujesz w pliku css najlepiej w pliku css modułu w tym przypadku to blockcategories.css ten w katalogu szablonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 warehouser Posted October 26, 2016 Author Share Posted October 26, 2016 OK, zrobione. Nie mogłem zlokalizować css-a. Był w innym miejscu. Plik css jest w themes/default-bootstrap/css/modules/blockcategories #categories_block_left ul ul { margin-left: 35px } #categories_block_left ul ul ul { margin-left: 45px } Bardzo dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
warehouser
Witam
Przeszukałem menu konfiguracji bloku kategorii i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi.
Aktualnie w przypadku gdy mam kategorię, podkategorię i kolejną podkategorię :
HOME > kat1 > podkat1
to w bloku wygląda to tak:
HOME
+kat1 (tu mamy plusik do rozwiajania)
+podkat1
+kat2
podkat1 z drzewa powinna się wyświetlić przesunięta lekko w prawo.
Jeżeli drzewo będzie bardzo rozbudowane to można się zgubić.
Zastanawiam się jak zrobić:
HOME
+kat1
+podkat1
+kat2
Każda kolejna kategoria ma być wyświetlana z przesunięciem w prawo.
Maksymalną głębokość podpoziomów w ustawieniach mam zrobioną na 0 (nieskończoność) a z tego co widzę to głębokość kończy się na 1.
4 answers to this question
Recommended Posts