Jump to content
  • 0

PHP Warning: ini_set() has been disabled for security reasons

schakal

Question

Witam

Mam sklep w wersji 1.6.1.4

Serwer (na który nie mam wpływu):

Informacja o serwerze Linux #1 SMP Sun Jul 17 09:01:31 EDT 2016 x86_64

Wersja oprogramowania serwera Apache/2

Wersja PHP 5.3.29

Limit pamięci 128M

Maksymalny czas wykonywania 30

Nie wyświetlają mi się miniaturki.

Przy próbie wygenerowania otrzymuję timeout serwera.

Próbowałem edytować .htaccess i php.ini

Skończyły mi się pomysły

Błąd dotyczy pliku public_html/config/config.inc.php on line 41

oraz w liniach 42, 43, 81

Pomóżcie proszę...

Pozdrawiam

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Ok opiszę po kolei.

1. Instalacja 1-click update

2. jeżeli występuje problem md5 - odinstalować 1-click update, skasować na serwerze folder autoupgrade w modules i ponownie zainstalować

3. aktualizacja sklepu (na dziś 1.6.1.7) - ta wersja wspiera PHP 5.3

4. u mnie występowała literówka w preferencje->obrazy, nie było home_default tylko home_defult

5. po poprawieniu i ponownym wygenerowaniu miniatur wszystko ożyło

Z mojej strony prośba do innych użytkowników. Jeżeli ktoś prosi o pomoc tak jak ja z konkretnym problemem to skupmy się na problemie, a ograniczmy stwierdzenia typu "Ktoś takie badziewne hostingi oferuje?"

Post z odpowiedzią że problemem jest PHP pomógł, bo wiedziałem gdzie szukać, a bicie piany czy hosting jest taki czy inny zostawmy na oddzielny temat.

W każdym bądź razie dziękuję wszystkim.

• Like 1

• 0

Wersja PHP 5.3.29

Limit pamięci 128M

Maksymalny czas wykonywania 30

Ktoś takie badziewne hostingi oferuje? Porozmawiaj ze swoim hostingodawcą u zwiększenie czasu wykonywania skryptu i ustawienia wersji php na 5.6.

Jeśli nie będzie w stanie to zapraszam do tematów https://www.prestashop.com/forums/topic/279887-najlepszy-hosting-dla-prestashop-przetestowany/ oraz https://www.prestashop.com/forums/topic/127072-jaki-hosting/ - podaj link do swojego hostingodawcy opcjonalnie.

Edited by hakeryk2 (see edit history)

• 0

Na hostingach współdzielonych standardem jest 64MB oraz 30s i presta na tym działa (przynajmniej nie duże sklepy). 30s i 128MB to już całkiem fajne wartości tych parametrów (owszem można znaleźć "perełki" ale to wyjątki a nie oczywistość) ;) Kwestię wersji php pomijam, bo zazwyczaj są przynajmniej 2 dostępne i można zmienić bez problemu.

Jak ktoś chce mieć takie ustawienia jak sobie wymyśli, to może sobie kupić vps i eksperymentować na własną odpowiedzialność.

Zwyczajnie trzeba mieć świadomość, że prestashop to kombajn generujący masę zapytań i zazwyczaj stawianie sklepu na zwykłym małym koncie na hostingu współdzielonym to nieporozumienie.

• 0

To może napisz jak Ci sie to udało, wiesz niektórzy są pamiętliwi i jak ty nie udzielasz odpowiedzi to od takich osób również w przyszłości możesz nie otrzymać takowej.

Poza tym to ze nie zmieniłeś wersji php nie jest zbyt dobre dla Twojego sklepu.

Oznaczyłeś wątek jako rozwiązany ale rozwiązania nie ma więc odznaczam ;)