schakal Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Witam Mam sklep w wersji 1.6.1.4 Serwer (na który nie mam wpływu): Informacja o serwerze Linux #1 SMP Sun Jul 17 09:01:31 EDT 2016 x86_64 Wersja oprogramowania serwera Apache/2 Wersja PHP 5.3.29 Limit pamięci 128M Maksymalny czas wykonywania 30 Nie wyświetlają mi się miniaturki. Przy próbie wygenerowania otrzymuję timeout serwera. Próbowałem edytować .htaccess i php.ini Skończyły mi się pomysły Błąd dotyczy pliku public_html/config/config.inc.php on line 41 oraz w liniach 42, 43, 81 Pomóżcie proszę... Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 schakal Posted October 27, 2016 Author Share Posted October 27, 2016 Ok opiszę po kolei. 1. Instalacja 1-click update 2. jeżeli występuje problem md5 - odinstalować 1-click update, skasować na serwerze folder autoupgrade w modules i ponownie zainstalować 3. aktualizacja sklepu (na dziś 1.6.1.7) - ta wersja wspiera PHP 5.3 4. u mnie występowała literówka w preferencje->obrazy, nie było home_default tylko home_defult 5. po poprawieniu i ponownym wygenerowaniu miniatur wszystko ożyło Z mojej strony prośba do innych użytkowników. Jeżeli ktoś prosi o pomoc tak jak ja z konkretnym problemem to skupmy się na problemie, a ograniczmy stwierdzenia typu "Ktoś takie badziewne hostingi oferuje?" Post z odpowiedzią że problemem jest PHP pomógł, bo wiedziałem gdzie szukać, a bicie piany czy hosting jest taki czy inny zostawmy na oddzielny temat. W każdym bądź razie dziękuję wszystkim. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Wersja PHP 5.3.29 Zmień w panelu admina na najwyższą możliwą wersje php. A jak hosting tego nie umożliwia, to zmień hosting. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hakeryk2 Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 (edited) Wersja PHP 5.3.29 Limit pamięci 128M Maksymalny czas wykonywania 30 Ktoś takie badziewne hostingi oferuje? Porozmawiaj ze swoim hostingodawcą u zwiększenie czasu wykonywania skryptu i ustawienia wersji php na 5.6. Jeśli nie będzie w stanie to zapraszam do tematów https://www.prestashop.com/forums/topic/279887-najlepszy-hosting-dla-prestashop-przetestowany/ oraz https://www.prestashop.com/forums/topic/127072-jaki-hosting/ - podaj link do swojego hostingodawcy opcjonalnie. Edited October 25, 2016 by hakeryk2 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Na hostingach współdzielonych standardem jest 64MB oraz 30s i presta na tym działa (przynajmniej nie duże sklepy). 30s i 128MB to już całkiem fajne wartości tych parametrów (owszem można znaleźć "perełki" ale to wyjątki a nie oczywistość) Kwestię wersji php pomijam, bo zazwyczaj są przynajmniej 2 dostępne i można zmienić bez problemu. Jak ktoś chce mieć takie ustawienia jak sobie wymyśli, to może sobie kupić vps i eksperymentować na własną odpowiedzialność. Zwyczajnie trzeba mieć świadomość, że prestashop to kombajn generujący masę zapytań i zazwyczaj stawianie sklepu na zwykłym małym koncie na hostingu współdzielonym to nieporozumienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 schakal Posted October 27, 2016 Author Share Posted October 27, 2016 Wybór hostingu ma swoje uzasadnienie, ale forum to nie miejsce na udowadnianie wyższości tego czy innego. Wracając do tematu to udało się problem rozwiązać bez zmiany wersji PHP i hostingu. Wszystkim za pomoc dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 To może napisz jak Ci sie to udało, wiesz niektórzy są pamiętliwi i jak ty nie udzielasz odpowiedzi to od takich osób również w przyszłości możesz nie otrzymać takowej. Poza tym to ze nie zmieniłeś wersji php nie jest zbyt dobre dla Twojego sklepu. Oznaczyłeś wątek jako rozwiązany ale rozwiązania nie ma więc odznaczam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
schakal
Witam
Mam sklep w wersji 1.6.1.4
Serwer (na który nie mam wpływu):
Informacja o serwerze Linux #1 SMP Sun Jul 17 09:01:31 EDT 2016 x86_64
Wersja oprogramowania serwera Apache/2
Wersja PHP 5.3.29
Limit pamięci 128M
Maksymalny czas wykonywania 30
Nie wyświetlają mi się miniaturki.
Przy próbie wygenerowania otrzymuję timeout serwera.
Próbowałem edytować .htaccess i php.ini
Skończyły mi się pomysły
Błąd dotyczy pliku public_html/config/config.inc.php on line 41
oraz w liniach 42, 43, 81
Pomóżcie proszę...
Pozdrawiam
6 answers to this question
Recommended Posts