Polak Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Witam, własnie uruchamiam swoj pierwszy sklep na prescie 1.6 i chcialbym ustawic odpowiednie serwery mediow dla js, css i img w ustawieniach presty zeby sklep sie szybciej ladowal. Co wazne chce ustawic przekierowanie na subdomeny swojego serwera a nie zewnetrzne serwery moim problemem jest to ze gdy ustawiam subdomene dla js lub css na sciezke home/xxx/www/themes/css lub js strona sie wysypuje po wprowadzeniu subdomeny w ustawieniach presty, ustawialem rowniez subdomene bezposrednio na folder home/xxx/js lub css z takim samym rezultatem Czytalem ze ta pierwsza sciezka jest prawidlowa ale dla pewnosci probowalem ta druga. Czytalem rowniez o ustawieniu subdomeny poprostu na glowny katalog home/xxx/www i ustawieniu tej subdomeny w ustawieniach presty dla szybszego ladowania (zeby strona mogla byc ladowana w tym samym momecie ze strony i subdomeny/subdomen) ale to rowniez nie dziala, strona sie wysypuje, z tego co sie orientuje to takie wysypanie sie strony jest spowodowane przez css ale nie jestem pewien W kazdym razie chcialbym prosic bardziej doswiadczonych uzytkownikow jak dokladnie ustawic subdomeny, na jakie katalogi aby moc je ustawic jako serwery mediow w ustawieniach presty/ Mam rowniez kolejne laickie pytanie na temat instalacji rozszerzenia memcache PECL mianowicie informacji zawartych na tej stronie http://www.php.net/manual/pl/memcache.installation.php Niestety nie jestem informatykiem, i jak juz powiedzialem na poczatku to moj pierwszy sklep internetowy a co za tym idzie, to moje pierwsze kroki stawiane w swiecie min php Mowiac prosto nic z tego linka nie rozumiem, chcialbym prosic Was, doswiadzonych uzytkownikow o instrukcje krok po kroku do ktorego pliku musze wprowadzic zmiany aby moc kozystac z rozszerzenia memcache Przepraszam za napewno w opinii wielu z was banalne pytania, ale naprawde nie potrafie sobie poradzic z takimi problemami a jednoczesnie niemam mozliwosci poradzic sie nikogo kompetentnego dlatego zwracam sie z prosba o pomoc do was Licze na wyrozumialosc i pomoc Z gory dziekuje pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Ciężko podpowiedzieć jeśli nie potrafisz określić problemu ("takie wysypanie sie strony jest spowodowane przez css ale nie jestem pewien"). Jak nie wiesz jak się za to zabrać to tego nie ruszaj i nie używaj, wiele Ci to nie zmieni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts