Jump to content
  • 0

Atrybuty a filtr nawigacyjny

nikos111

Question

Witam , 

Mam w sklepie produkty np. kurtki - jeden model w dwóch kolorach .

Nazwa produktu to :

Kurtka XXX czerwona

Kurtka XXX zielona 

Dodaję atrybut o nazwie "kolor kurtki XXX"  oraz jego dwie wartości :czerwona , zielona , pod który "podkładam" zdjęcie w konkretnym kolorze .

Wprowadzam oba produkty z dwoma atrybutami . 

I teraz - skoro nazwa pierwszego produktu to Kurtka XXX czerwona z opcją kolorystyczną zielona to chciałbym , żeby w przypadku kliknięcia (na karcie produktu czerwona) na wersję kolorystyczną zielona , aby przekierowało mnie na produkt Kurtka XXX zielona ! . Inaczej pozostaję na produkcie kurtka czerwona a wyświetla się kolor zielony

Próbowałem zrobić to przez włączenie filtru nawigacyjnego , link do wartości atrybutu "zielona" jest zapisywany ale przekierowanie nie działa . 

Ktoś ma jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem ?

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Jakoś to strasznie zakombinowane, jeżeli już w nazwie produktu jest kolor, to raczej nie pasuje dodawać innego koloru jako atrybut, bo produkt de facto już wówczas nie ma atrybutów. Kolor można by dodać jako cechę, a inną wersję kolorystyczną jako produkt powiązany.

• 0

Atrybut może nazywać się "sprawdź inne kolory" czy też " dostępne kolory" i moim zdaniem ma to send . 

Pytanie brzmi - jak podlinkować zdjęcia innych wersji kolorystycznych , żeby przekierowywało nas na te właśnie produkty ?

I pytanie drugie - jak powiększyć nieco pole atrybutu "kolor" aby widoczna wersja kolorystyczne była nieco większa ?

Dostępne kolory : 
Wybierz rozmiar : 
  •  
     M  L  XL
Edited by nikos111 (see edit history)