2grosiek7 Posted October 22, 2016 Share Posted October 22, 2016 Czy da się i jak, dodać taką modyfikację, by w przypadku niedostępności presta automatycznie wyłączała sprzedaż i ukrywała cenę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted October 22, 2016 Share Posted October 22, 2016 ale co znaczy niedostepnnosci? skald presta wie, ze ten a nie inny przedmiot jest niedostepny? korzystasz z magazynow? wlacz opcje "nie pozwol sprzedawac gdy brak na magazynie" Link to comment Share on other sites More sharing options...
2grosiek7 Posted October 22, 2016 Author Share Posted October 22, 2016 Mam to włączone. Ale kiedy mam wyłączoną sprzedaż i ukrytą cenę ręcznie, wówczas aktywuje mi się jeden moduł. Chcę zatem, aby presta w momencie niedostępności towaru stan==0, zmieniała automatycznie status produktu na wyłączony ze sprzedaży i ukrywała cenę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted October 22, 2016 Share Posted October 22, 2016 "wówczas aktywuje mi się jeden moduł" - bardzo wymowne i bardzo szegolowe...., ale masz juz punkt zaczepienia, czyli teraz znajdujesz hooka, ktory aktywuje ten tajemniczy modul i pod niego podpinasz drugi, ktory sobie mozesz napisac, z aktualizacja bazy danych, gdzie w momencie ilosci==0 zmieni rowniez wpisy dot. wysweitlania ceny i 'wylaczenia ze sprzedazy' - cokolwiek wg ciebie by to nie znaczylo. czyli ogolnie co do kodu takiego modulu to tylko osnowa modulu, czyli to co w nim musi sie znalesc plus 2-3 linijki kodu z zapytaniami do bazy danych. ewentualnei mozesz sobie taki modul wrzucic w crone i badac czy przedmiot ma ilsoc ==0 i wtedy wywoluwac taka fukcje zmiany reszty rekordow w bazie danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts