Driver1000 Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 Zdravím, v Prestashopu 1.4.9. se mi v PDF faktuře nezobrazuje v názvu zboží symbol Ø, místo něj se zobrazí ? V nastavení PDF mám kódování cp1250 a font arialmt. Může mi někdo prosím poradit jak to vyřešit. Nechci to nahrazovat slovem průměr Za Vaše rady předem děkuji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XM4N Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 Je možné, že použité písmo ten znak v sobě nemá-zkuste ještě jiné nebo použijte nějaký lepší modul na faktury. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Ve verzi 1.4 je použita ještě stará knihovna - fpdf. Ta neumí zobrazovat s UTF-8 znaky, ale jen se základním kódováním. Znak Ø je na pozici D8 v základní ASCII tabulce, ale v kódování Win1250 je na jeho pozici znak Ř. Takže je to normálně neřešitelné. Možná by pomohlo místo Ø použít HTML entitu Ø a taky jakýkoliv modul pro faktury, který pracuje s jinou knihovnou. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Driver1000 Posted October 26, 2016 Author Share Posted October 26, 2016 Děkuji Vám za rady a za vysvětlení. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts