Jump to content
  • 0

Podwójne zdjęcia na stronie produktu

alitwitz

Question

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

jak robisz update przez CSV to zostawisz tylko te kolumny, ktore chcesz aktualizowac, w innym wypadku, jak np i przede wszyskim zdjecia zostana wgrane ponownie (dograne). jednyam mozliwosc jaka przychodzi mi do glowy to sciagniecie wsyzstich produktow do CSV i ponowne wgranie juz poprawionych. inaczej to baza danych i wyrzucenie recznie zdjec z rekordow produktow.

• 0

jednyam mozliwosc jaka przychodzi mi do glowy to sciagniecie wsyzstich produktow do CSV i ponowne wgranie juz poprawionych. 

Czy masz na myśli żeby wszystko wyeksportować do csv , potem wszystko usunąc w preście i zaimportować z pliku csv ? Czy po prostu "nadpisać" to co już jest ?

• 0

jakbys przeczytal uwaznie od poczatku mojego posta to masz napisane "....przede wszyskim zdjecia zostana wgrane ponownie (dograne)" czyli mowiac wprost, musisz zrobic import z uzyciem funkcji "usun wszystkie przedmioty". jednak tutaj pojawi sie kolejny problem, bo presta sama w sobie export produktow ma strasznie ubogi i jezlei masz zastosowane jakies opcje dodoatkowe produktow jak np. atrybuty itp to musisz zaopartzyc sie jakiegos dodatkowego exportera co CSV. tak czy tak, pozniej ten wyexportowany plik bedziesz musial recznie obrobic i uzunac zduplikowane wpisy.

reasumujac, narozrabiales bardzo. czeka cie sporo roboty, bo nie ma, przynajmniej ja sie nie spotkalem jeszcze po paru latach intensywnej pracy na presta, z takim rozwiazniem, zeby mozna to bylo ogarnac automatycznie.

jeszcze jedno co mozne cie poratowac, pytanie tylko jak czesto i w jakich przedzialach czasowych wrzucalaes te aktualizacje produktow. mozesz w bazie danych zlokalizowac zdjecia po ich ID, ustalic, ktory ID jest ostatnim aktualnym, poprawnym, nie zdublowanym i usunac w PREFIX_images wszystko po nim. jednak pamietaj tez o wczesniejszej kopii bazy ! wg mnie to jaszybsze i najmniej pracochlonne rozwiazanie.