Ataszek Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Witam, które pliki można usuwac w sklepie internetowym , czy są one ważne ? I co można z nich wyciągnąć. Czy przyspieszą mi działanie sklepu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Wszystko to są bezwartościowe śmieci, i nie są to pliki, tylko dane w tabelach bazy danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Z tym, że całkiem bezwartościowe to bez przesady - po prostu dane do statystyk czy informacji skąd trafił do sklepu kupujący oraz porzucone koszyki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 dane do statystyk czy informacji skąd trafił do sklepu kupujący oraz porzucone koszyki. Taaa, 99% tych "kupujących" to boty i tabelka pochodzenia odwiedzających ma po roku setki megabajtów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Przez kupujących miałem na myśli tych, którzy złożyli zamówienie a nie odwiedzili stronę. Owszem, prestashop zapisuje tam masę bezsensownych danych (nie wiem dlaczego i po co tak to jest zorganizowane). Jednak pytanie było co można z nich wyciągnąć i to właśnie napisałem. Na upartego można się pobawić w odfiltrowanie wpisów ludzi od botów (przynajmniej części). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Ataszek
Witam, które pliki można usuwac w sklepie internetowym , czy są one ważne ? I co można z nich wyciągnąć.
Czy przyspieszą mi działanie sklepu?
4 answers to this question
Recommended Posts