AlwinKolano Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 (edited) Przeleciałem swoją stronę walidatorem https://validator.w3.org/ i w wynikach mam trzy błędy, które odnoszą się do tego samego tzn.: 1. Start tag a seen but an element of the same type was already open.2. End tag a violates nesting rules.3. Cannot recover after last error. Any further errors will be ignored. Wskazują one na kod w blockcart.tpl: <a id="button_order_cart" class="btn btn-default button button-small" href="{$link->getPageLink("$order_process", true)|escape:"html":"UTF-8"}" title="{l s='Check out' mod='blockcart'}" rel="nofollow"> Jakieś pomysły jak to rozwiązać ? (tak wygląda całość kodu) <p class="cart-buttons"> <a id="button_order_cart" class="btn btn-default button button-small" href="{$link->getPageLink("$order_process", true)|escape:"html":"UTF-8"}" title="{l s='Check out' mod='blockcart'}" rel="nofollow"> <span> {l s='Check out' mod='blockcart'}<i class="icon-chevron-right right"></i> </span> </a> </p> Edited October 17, 2016 by AlwinKolano (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Daj linka, bo błąd jest chyba głębiej - z komunikatu wynika, że odnośnik (a) jest otwierany wewnątrz innego odnośnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted October 18, 2016 Author Share Posted October 18, 2016 Dziękuję Piotrze za zainteresowanie, linka wolałbym nie podawać ale masz 100% rację link <a> jest otwierany wewnątrz innego <a>, a dopiero później oba są zamykane.Rozumiem, że takie założenie jest błędne i stąd te błędy w walidatorze. Tak czy inaczej strona działa poprawnie, i nie wiem czy jest sens w to brnąć. (sam moduł był przerabiany przez firmę pod moje potrzeby) Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Sprawdź sobie walidatorem którąkolwiek ze stron potentata goola. Tam są setki błędów, bo googiel w celu ekstremalnego odchudzenia swoich stron łamie wszystkie możliwe zasady specyfikacji html na przykład nie zamykając wcale niektórych tagów. No ale w ich stronach nie znajdziesz nawet jednej zbędnej spacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Są błędy i błędy - generalnie trzeba mieć świadomość, że niektóre błędy mogą spowodować błędy wyświetlania w różnych przeglądarkach (specyfikacja określa jak należy interpretować kod i przeglądarki dążą do tego aby taki kod rozumieć - jeśli kod jest niezgodny ze specyfikacją, to zaczyna się zgadywanie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek666m Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 Mam bardzo podstawowe pytanie może będziecie się śmiać ale robię skan validator.w3.org i wywala mi kilka błędów tylko nie wiem jak znaleźć plik w którym znajduje się błąd w walidatorze jest tylko informacja w której linijce i kolumnie się znajduje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts