Jump to content
  • 0

Uzależnienie czasu dostawy od wartości atrybutu np.rozmiaru

nikos111

Question

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Hmm jednym z rozwiązań jest ustawienie przewoźników osobno tzn. dla każdego rozmiaru ustawić inny termin dostawy.

Na koniec podpiąć to pod produkty w ich edycji ale... jeżeli masz ustawione atrybuty to nie zadziała to odpowiednio.

Musiałby być każdy produkt osobno wystawiony - każdy rozmiar.

• 0

Dziwne , że Presta nie przewidziała takiej opcji . 

Przecież często jest tak , że część np. rozmiarów butów mamy na stanie do natychmiastowej wysyłki a część musimy zamówić u dostawcy i dopiero wysłać klientowi . A powielanie produktów nie jest najlepszym rozwiązaniem choćby ze względu na SEO . Może zasygnalizować tą kwestię twórcom Presty ? 

• 0

Modyfikowanie opisu np. buta , który jest dostępny w 10 rozmiarach ? Zmieniając szyk wyrazów w zdaniu ?

Wyobraź sobie , że takich butów w sklepie masz 500 modeli x 10 to jest 5000 . Klient za długo w takim sklepie raczej nie zagości .     

• 0

Masz rację, ale jeśli masz 1 produkt w powiedzmy 5 odmianach to moim zdaniem lepiej wychodzi się na tym wprowadzając wszystko osobno.

Wszystko zależy od potrzeb i asortymentu. Nie podałeś ilości asortymentu, który masz w kombinacjach, więc podałem Ci alternatywne rozwiązanie jakiego sam bym użył wrzucając towar w mało zróżnicowanych wariantach.

• 0

Właśnie przeprowadzam proces odwrotny tzn. każdy rozmiar miałem przedstawiony jako osobny produkt . 

Jednak korzystanie z atrybutów zdecydowanie poprawia wygląd sklepu . Natomiast fakt , że brakuje funkcjonalności o której piszę jest zastanawiający .  

• 0

W kombinacjach atrybutów masz dwa pola, z których pewnie nie korzystasz, czyli ean i upc. Pola są walidowane jako numeryczne, czyli można wstawiać dowolną liczbę jako czas dostawy (sekundy, minuty, godziny, dni, lata, wieki).

A dalej to już kosmetyka. Wyciągnąć pole ean lub upc w templatce no i product.js trzeba poprawić bo nie aktualizuje tych wartości (ean, upc) przy zmianie kombinacji atrybutów.

• 0

Wszystko fajnie 

... A dalej to już kosmetyka. Wyciągnąć pole ean lub upc w templatce no i product.js trzeba poprawić bo nie aktualizuje tych wartości (ean, upc) przy zmianie kombinacji atrybutów.

Wszystko fajnie , tylko ta kosmetyka to dla mnie trochę czarna magia ale jak byś mi to rozpisał krok po kroku to powinienem sobie z tym poradzić