aeiouy Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Dzień dobry, Wczoraj znalazłem agencję interaktywną z Gdyni, z której usług nigdy nie korzystaliśmy (ja i mój informatyk). W portfolio jest opis prac jaki niby został wykonany. Już dla osób obeznanych jest co najmniej dziwny: Filtrowanie produktów po atrybutach, wsparcie sprzedaży, eksport danych z katalogu produktów w formacie CSV. Wersja responsywna serwisu pozwala na zdobywanie klientów i zamówień również wśród tych korzystających z tabletów czy smartfonów. Jeszcze nie kontaktowałem się z nimi, więc nie chcę wydawać osądów. Nie chciałbym, aby mój sklep był kojarzony z aferą. Bardzo proszę o niepisanie linków w tym temacie. Chciałbym zapytać się o poradę osób doświadczonych w tym temacie od czego zacząć? Ja nie tracę za wiele, ale wiem jak człowiekowi, który pracował pół roku nad projektem może zrobić się przykro, jeżeli ktoś przypisze sobie Twoje zasługi. Nie popieram sytuacji, w której ktoś może zarabiać na kłamstwie i obawiam się, że ktoś może nabrać się na ich usługi: " „Współpracuję z różnymi dystrybutorami ********** i jestem częstym użytkownikiem sklepu internetowego firmy ************** wykonanego przez **************. Naprawdę świetny projekt! Do tego stopnia, że sama zamówiłam w ****************** wykonanie sklepu dla mojej firmy Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Rozmawiałeś na ten temat z swoim informatykiem? Ja niestety często się spotykam z sytuacjami kiedy ktoś sie do mnie zgłasza z zleceniem i nie koniecznie ta osoba jest właścicielem sklepu, część osób podszywa się pod właścicieli lub daje do zrozumienia że jest właścicielem a tak na prawdę jest wykonawcą, w takich wypadkach sklep może trafić do kilku portfolio na raz wykonawcy i nieświadomego podwykonawcy. Z chęcią bym się dowiedział co to za firma ponieważ z tamtych okolic miałem jeden szczególny przypadek oszusta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aeiouy Posted October 13, 2016 Author Share Posted October 13, 2016 (edited) Wystarczy wpisać w google treść opisu prac i pierwszy link to właśnie ta firma. Jestem w stałym kontakcie z informatykiem. Wczoraj wymienialiśmy się mailami w tej sprawie. "nie, sam wykonywałem te prace na moim hostingu, a potem na Pana w sumie nie wiem o co chodzi z tym filtrowaniem i csv" "po prostu wykorzystali to, że nie ma linku do strony autora, ale ciężko też być autorem szablonu, jak szablon jest kupiony i tylko dostosowany :)". No nic. Screeny zrobione czas skontaktować się z firmą i wypytać się o szczegóły. EDIT: Nikt nie odebrał Edited October 13, 2016 by aeiouy (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Jeśli mi się dobry link w google pokazał to ten Pan się ostatnio chwalił swoją stroną na facebooku w grupie PRESTASHOP PL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aeiouy Posted October 13, 2016 Author Share Posted October 13, 2016 (edited) Chyba powoli zaczynam domyślać się kto to jest. W innych projektach zobaczyłem nazwisko osoby, z którą miałem nieszczęście pracować przy tworzeniu pierwszej wersji mojego sklepu. Była to najtańsza oferta w moim zleceniu na stronie zlecenia.przez.net w początku 2013r.. Nie rozeszliśmy się w zgodzie natomiast jakoś się dogadaliśmy. Dzięki niemu zostałem zmuszony do do nauki prestshop w wersji 1.5 i dużą część błędów samemu sobie naprawiać. Aktualnie dobra znajomość PS bardzo mi procentuje w obsłudze sklepu. Długo o nim nie słyszałem, a teraz rości sobie prawo do najnowszej (PS 1.6.1.5) wersji, gdzie prace nad migracją i późniejsze poprawki / nowe funkcje, zmiany trwały pół roku i jeszcze się nie skończyły. W wersji 1.5 mojego sklepu nie było wersji responsywnej, filtry atrybutów były w module szablonu, nigdy nie korzystałem z eksportu CSV, wsparcie sprzedaży... tego nawet nie skomentuje. Po prostu same głupoty! Nie dodzwoniłem się do faceta, ale ta wersja wydaje mi się najprawdopodobniejsza. Na stronie agencji nie znalazłem żadnego właściciela. Być może, że nie podaje swoich danych na stronie agencji, bo w Google łatwo można znaleźć i kupić jego długi. Pozdrawiam, Edited October 13, 2016 by aeiouy (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts