Jump to content
  • 0

Automatyczna zmiana języka sklepu

maxwel

Question

Witam,

Mam taki problem mianowicie buduje sklep który będzie miał 3 wersje językowe polską, angielską i niemiecką. I teraz domyślnym językiem będzie polski natomiast chcę żeby klienci z zagranicy domyślnie "odpalała" się ich wersja językowa czyli dla Niemca, Austriaka wersja Niemiecka a dla kogoś w UK wersja angielska. Jaki mechanizm za to odpowiada ? Bo włączyłem geolokalizację natomiast kiedy łączę sie przez proksy np. z IP niemieckim to w dalszym ciągu wyświetla się wersja domyślnie polska. Wyłączyłem z menu lokalizacja wykrywanie wersji języka przeglądarki ale w dalszym ciągu obojętnie z jakiego IP kraju wejdę na stronę mam wersje polską.

Pozdrawiam  

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Przejście przez samo proxy w tym przypadku chyba niewiele da. Miałem podobny przypadek jak robiłem ustawienia w sklepie i przez proxy nie dało się sprawdzić modułu GeoIP ( http://addons.prestashop.com/pl/18528-geoip-settings.html ) odpowiadającego za przełączanie wersji językowych. Jednak klienci nie mieli problemu z odpaleniem sklepu w odpowiedniej dla siebie wersji językowej.

A nie możesz tego rozwiązać za pomocą przekierowania domeny na odpowiedni adres ? Dla odpowiedniego kraju wykupić odpowiednią domenę i przekierować bezpośrednio do określonej wersji językowej.

Edited by () Maciej () (see edit history)