Jump to content
  • 0

Nowa klasa produktu

m1kolaj

Question

20 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Jeśli ma to być tylko dla stron produktów to dodaj sobie takie coś:

{if $page_name == product}sm-pid-{$product->id} sm-productview{/if}
Chociaż swoją drogą jest to dublowanie już istniejącego mechanizmu który w class już ci wyświetla product-{$product->id} czyli product-45.

Więc tak jak widać na załączonym screenie twój product miał ID 45.

• 0

Nie wiem, chyba wątek zgubił logikę, ja piszę cały czas w oparciu o post #1 w którym zadałeś pytanie o klasę body, teraz widzę że zaczyna to ewoluować, dlatego nie rozumie nadal co chcesz osiągnąć. Ja wiem że skrypt, że ma sczytywać itd, ale nie wiem co i po co. Przecież jak skrypt ma sie opierać na id produktu to jest ono w kilku miejscach już wyświetlane, w klasie body jak już wspomniałem czy w linku url produktu. A jak skrypt ma pobierać konkretne informacje to chyba musisz otagować konkretny kontener który te informacje przechowuje.

• 0

Umieściłem w footer.tpl ten kod - jednak nie o coś takiego mi chodziło - chciałbym aby każdy produkt zawierał dodatkową tą klasę ze swoimi paramterami:

Czyli np. w body id="product" class="sm-pid-43 sm-productview product product-43 itd.. " 

scren3.PNG

• 0

Wkleiłem ten kod w tym miejscu (product .tpl ) :

s2.PNG

Chciałbym aby w tym miejscu w klasie tej listy były zawarte te parametry co poprzednio ( musza oczywiście zawierać ID produktu - tutaj kod nie zadziała, bo nie ma jak się odnieść do ID produktu? co muszę zmienić abym mógł w tym miejscu w sposób automatyczny zaciągać id produktu wyświetlanego na tejże liście do paramateru sm-pid-{productid} ?  

s3.PNG

Edited by m1kolaj (see edit history)