Jump to content
  • 0

Publikacja filmu z yt bez iframe w opisie produktu

Harrry

Question

Witajcie. 

Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Pozdrawiam was serdecznie. Jesteśmy z kumplem  użytkownikami oprogramowania prestashop 1.6.0.9. i używamy go do prowadzenia naszego sklepu. Adresu nie podam by nie była to reklama. 

Mam taki problem. 

Chciałem umieścić film z yt w opisie produktu, dodawanie linku nie działa, ponieważ mam wyłączone iframe. 

Słyszałem że używanie iframe nie działa korzystnie na pozycjonowanie. Czy tak jest ? 

Czy jest jakiś sposób by umieścić ten film w opisie bez iframe ale tak by miał dobry skutek na pozycjonowanie. 

W ustawieniach presty jest nawet napisanie że nie zalecają włączenia irame, hmm dlaczego ?

Będę wdzięczny za odpowiedzi i pomysł jak to zrobić dobrze. 

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Możesz pójść drogą ludzi z allegro i wstawiać jako obrazek zdjęcie playera Youtube... co jest imho beznadziejne. Mam kilka stron, na większości są wrzucone iframe youtube i indeksują się dobrze, wyniki wyszukiwania również są ok, ponadto wrzucenie filmiku na stronie ma jeden zasadniczy plus - zwiększa czas jaki użytkownik spędza na Twojej stronie na co Google również patrzy. Możesz zastosować lazyload dla filmików https://www.google.pl/search?client=opera&q=lazy+load+youtube+iframe&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 by strona się szybciej wczytywała, a sam filmik dopiero się załadował gdy pojawi się w Viewport.