Yardi Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Tak jak w temacie. Po instalacji sklepu pasek był z przykładowymi kategoriami. Pierw wszystkie usunąłem, pasek znikł. Teraz dodałem parę swoich kategorii i pasek nie pojawia się. Co zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Teraz dodałem parę swoich kategorii i pasek nie pojawia się. najlepiej skonfigurować moduł na nowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yardi Posted October 5, 2016 Author Share Posted October 5, 2016 Może inaczej, jest to moja pierwsza styczność z prestashopem. Magento jakoś był dla mnie user friendly ale tym razem nie mam czasu konfigurować całego molocha od początku. Prestashop jest szybszy w konfiguracji. Więc mógłby ktoś pokierować gdzie co jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Ile czasu spędziłeś w panelu presty i dlaczego tak mało? Moduł górnego menu jest konfigurowalny więc jak usunąłeś kategorie które on miał w konfiguracji to same się tam nie pojawią nowe kategorie, dlatego musisz wejść w zakładkę Moduły, odszukać moduł i go skonfigurować. Jest to typowa niewiedza początkującego który nie przejrzał panelu sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yardi Posted October 5, 2016 Author Share Posted October 5, 2016 Może i tak może i nie, czasem często szukam prostych rzeczy, jak chociaż by to że zamiast wygląd czy szablon mam kategorie tematy i w życiu bym się nie domyślił że tam się edytuje szablony Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Prestashop i jego szablon to nie tylko folder themes, w większości szablon a raczej jego wygląd tworzą zaczepy (hooki) do których są podpięte moduły, również niektóre szablony posiadają główny moduł konfiguracyjny. Przy dłuższym użytkowaniu zobaczysz jak to działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Yardi
Tak jak w temacie.
Po instalacji sklepu pasek był z przykładowymi kategoriami.
Pierw wszystkie usunąłem, pasek znikł.
Teraz dodałem parę swoich kategorii i pasek nie pojawia się.
Co zrobić?
5 answers to this question
Recommended Posts