Jump to content
  • 0

Mail testowy dochodzi, z zamówienia i formularza już nie.

mano-a

Question

Witam,

Mam problem z konfiguracją maila w Prestashop, już 3dzień z tym walczę czytam na forach i ciągle nic.

Strona była postawiona na domenie "roboczej" potem zmieniłem ją na domenę docelową i oczywiście pozmieniałem wszystkie ustawienia w CMS co do ustawienia strony, podałem nowe maile itp. Finalnie w zakładce email chciałem ustawić maile przez smtp i na 100% podawałem wszystko tak jak ma być pomimo tego maile z opcji "wyślij testowego maila" nie dochodzą, z formularza tak samo i powiadomienia o zamówieniach również.

Ostatecznie zmieniłem w ustawieniach email na PHPMAIL, wiadomość testowa wysłała się bez problemu i dotarła na skrzynkę, natomiast maile z powiadomień o zamówieniach oraz z formularza kontaktowego już nie, a co do formularza to też jest dosyć dziwny bo gdy raz się kliknie pojawia się błąd :

Jest 1 błąd

Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości.

Po czym klikamy jeszcze raz wyślij, i wiadomość wysyła się tzn tylko teoretycznie bo pojawia się zielony komunikat że wiadomość wysłana, ale wiadomość tak jak pisałem wyżej itak nie dochodzi.

Edited by mano-a (see edit history)

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0

mam ten sam problem tyle że z Prestashop 1.6.1.7

mail testowy jest wysyłany i dochodzi

natomiast maile typu wyślij powiadomieni e-mail już nie "Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości e-mail do klienta."

sklep uruchomiony na linuxpl.com 

instalacja ze skryptu sciągnietego z prestashop.com

• 0

Sory oczywiście chodzi o PRESTE :)

Robię przeprowadzkę ze sklepu z joomli więc to zwykła literówka spowodowana starymi przyzwyczajeniami :)

Macie może jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu, bo maile systemowe to jednak kluczowa sprawa.

Edited by mano-a (see edit history)

• 0

Dokładnie mam tak samo jest 66plikó czyli 3brakuje, teraz na drugim koncie instalowałem świeżutką wersje presty już na docelowej domenie i jest dokładnie to samo, testowe maile dochodzą inne już nie.

Proszę o info skąd można pobrać brakujące pliki?

• 0

Dograłem pliki o których napisałeś i dalej nie działa, potem jeszcze index.php i lang.php bo tyż ich nie było i dalej nic. Mail testowy dochodzi a te z formularza oraz powiadomienia o zamówieniach ciągle nie :mellow:

Proszę o info jak to naprawić?