Jump to content
  • 0

Problem z wgraniem poprawnie cech produktu do szablonu allegro - pomożecie?

pikselkomp

Question

Mam problem z wgraniem cech do szablonu allegro. Z grubsza się się uporałem, było gorzej ale z jednym sobie nie mogę poradzić. Korzystam z modułu allegro <-> prestashop (X13.pl), tam cechy wgrywane są w linijkach (<ul>, <li>), niestety jest jeden kod do cech {product_features}, który można tylko i wyłącznie modyfikować w stylach css. W screenie widać jak 2 wartości cech nie wchodzą dobrze w pole, pole nie rozszerza się względem jego zawartości. Skończyły mi się już pomysły, nie wiem jeszcze w jaki sposób mogę to zmodyfikować... Pomożecie?

Wszystko jest na screenach.

post-1299208-0-44817900-1475498227_thumb.png

post-1299208-0-12058500-1475498228_thumb.png

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Wystarczy, że edytujesz sobie plik modules\x13allegro\classes\XAllegroTemplate.php i tam masz funkcję protected function _features() w której jest funkcja  foreach tworząca kod  odpowiedzialny za generowanie ul li, którym możesz dodać odpowiedni span z klasą lub cokolwiek.

U mnie to wygląda tak:

$return = '<ul>';

foreach ($this->features as $feature) {
$return .= '<li><span class="cecha">' . $feature['name'] . '</span> <span class="wlasciwosc">' . $feature['value'] . '</span></li>';
}

$return .= '</ul>';

• 0

Witamy serdecznie :)

Panie pikselkomp - wczoraj Panu podpowiedzieliśmy, ale tak jak hakeryk2 napisał można edytować plik, chociaż nie jest to potrzebne ponieważ generujemy cechy jako

<ul>

<li><span class="cecha">nazwa cechy</span> <span class="wartosc">wartość cechy</span></li>

</ul>

Umożliwia to nam w 100% ustawienie listy w takim stylu jaki Pan chce osiągnąć, nic więcej tabela nam by nie dawała.

• 0

Wszystko ok. Nie do końca jest tak samo jak z tabelą, wiem bo wcześniej miałem sklep, gdzie cechy była oparte na tabelach. Do dodaniu "padding-left" nazwy cechy szary pasek (ten na przemian z białym) wyjechał mi o 10px (padding) z prawej strony, w tabeli bym tego nie miał, bo przesunęłaby się tylko zawartość. Nieistotnie, bo sobie już z tym poradziłem :)

Mam inny problem. Pod cechami mam kolejny pasek "główny", który pokazuje się już pod cechami, ponieważ nie wiem w taki sposób ustawić "automatyczną" długość "tabeli" z cechami. Wpisywałem height: 100%;, ale wszystko się dość mocno rozjeżdża. Jest jakiś inny na to sposób? Biorę pod uwagę to, że nie mogę dać stałej długości, bo za każdym razem ilość cech jest różna. Screen w załączniku.

post-1299208-0-46387700-1475581229_thumb.png