stanleyek18 Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 (edited) Cześć! Jestem w trakcie próby przeniesienia jednej, ręcznie wykonanej modyfikacji do nowej wersji Presta. Pomożecie? Muszę z panelu admina, przy edycji produktu, mieć możliwość określenia czterech wartości. Wszystko byłoby w porządku, ale jest jeden problem - Presta obraża się na jedną kolumnę podczas próby zapisania produktu i wyrzuca taki błąd: Unknown column 'calculator_type' in 'field list' Pozostałe kolumny aktualizują się bez problemu (jest jeszcze problem ze Smarty). Cała formułka: INSERT INTO `ps_product_shop` (`id_product`, `id_category_default`, `id_tax_rules_group`, `on_sale`, `online_only`, `ecotax`, `minimal_quantity`, `price`, `wholesale_price`, `unity`, `unit_price_ratio`, `additional_shipping_cost`, `customizable`, `text_fields`, `uploadable_files`, `active`, `redirect_type`, `id_product_redirected`, `available_for_order`, `available_date`, `condition`, `show_price`, `indexed`, `visibility`, `cache_default_attribute`, `advanced_stock_management`, `date_add`, `date_upd`, `pack_stock_type`, `calculator_on`, `calculator_type`, `quantity_box`, `quantity_metr`, `id_shop`) VALUES ('32', '2', '1', '0', '0', '0', '1', '344', '0', 'm2', '1.0117647058824', '0', '0', '0', '0', '1', '404', '0', '1', '0000-00-00', 'new', '1', '0', 'both', '0', '0', '2016-10-02 16:59:19', '2016-10-02 16:59:19', '3', '0', '0', '0', '0', '1') Co ja robię źle? Może wypadałoby wyedytować dodatkowo product.php? Dodane linie w product.php: W linii 201 /** @var boolean calculator_on */ public $calculator_on = true; /** @var boolean quantity_box */ public $quantity_box = 0; /** @var boolean calculator_on */ public $quantity_metr = 0; public $calculator_type = 0; W linii 328: 'calculator_on' => array('type' => self::TYPE_BOOL, 'shop' => true, 'validate' => 'isBool'), 'calculator_type' => array('type' => self::TYPE_INT, 'shop' => true, 'validate' => 'isUnsignedId'), 'quantity_box' => array('type' => self::TYPE_INT, 'shop' => true, 'validate' => 'isUnsignedId'), 'quantity_metr' => array('type' => self::TYPE_FLOAT, 'shop' => true, 'validate' => 'isPrice'), Co mogę zrobić, żeby w końcu zapisywało te wartości do bazy bez problemu? Będę wdzięczny za każdą pomoc. Dodatkowo podczas próby utworzenia nowego produktu wyświetla się błąd; Obiekt nie może zostać załadowany (brakujący lub nieprawidłowy identyfikator) Wygląda to tak, że nowo zdefiniowane kolumny się aktualizują, natomiast gdzieś w trakcie ginie nazwa produktu, ceny, itp. Edited October 2, 2016 by stanleyek18 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Dodałeś te kolumny do tej tabeli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 stanleyek18 Posted October 2, 2016 Author Share Posted October 2, 2016 (edited) Hej - dzięki za przeczytanie. Oczywiście - kolumny są dodane. W poprzedniej wersji Presta miały jednak inną numerację - w obecnej wersji jest jedna kolumna dodatkowo. Wcześniej calculator_on był pod numerem 47, teraz jest 48. Czy to coś zmienia? Edited October 2, 2016 by stanleyek18 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
stanleyek18
Cześć!
Jestem w trakcie próby przeniesienia jednej, ręcznie wykonanej modyfikacji do nowej wersji Presta.
Pomożecie?
Muszę z panelu admina, przy edycji produktu, mieć możliwość określenia czterech wartości.
Wszystko byłoby w porządku, ale jest jeden problem - Presta obraża się na jedną kolumnę podczas próby zapisania produktu i wyrzuca taki błąd:
Pozostałe kolumny aktualizują się bez problemu (jest jeszcze problem ze Smarty).
Cała formułka:
Co ja robię źle?
Może wypadałoby wyedytować dodatkowo product.php?
Dodane linie w product.php:
W linii 201
W linii 328:
Co mogę zrobić, żeby w końcu zapisywało te wartości do bazy bez problemu?
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Dodatkowo podczas próby utworzenia nowego produktu wyświetla się błąd;
Wygląda to tak, że nowo zdefiniowane kolumny się aktualizują, natomiast gdzieś w trakcie ginie nazwa produktu, ceny, itp.
Edited by stanleyek18 (see edit history)Link to comment
2 answers to this question
Recommended Posts