Jump to content
  • 0

PROBLEM - ceny netto po zalogowaniu

Buzolek

Question

Witam,

Mam sklep w wersji 1.6.1.7 , miałem pewne problemy z instalacją zakupionego szablony newyork ale w koncu sie udało. Wczoraj testowałęm sklep, robiłem zakupy i poza paroma krzakami w wystawianej fakturze wszystko było ok. Dzisiaj rano odpalam kompa i DUPA - po zalogowaniu widoczne tylko ceny netto. Próbowałem zmian w grupach, tworzenie nowych grup, tworzenie nowych podatków i reguł dla podatków, zmiany krajów, stref jak i manualnie w przedmiotach w sklepie sprawdzałęm, czy jest ustawiona dobra stawka- wszystko w ustawieniach backoffice wygląda perfekcyjnie, podobnie jak w sklepie przed zalogowaniem - po zalogowaniu na roznych kontach za kazdym razem wyswietla ceny netto.. Czy ktoś się z tym spotkał i ma pomysł gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny?

A dodatkowo jeszcze ciekawostka - w koszyku nie dodaje kosztów wysyłki- automatycznie wyświetla wysyłkę darmową mimo, że mam ją ustawioną na zakupy od 50 EUR.. :( Dzieje się to również dopiero po zalogowaniu- bez logowania wyswietla zarowno koszty wysylki jak i podatki poprawnie..

Pozdrawiam

Wojtek

Edited by Buzolek (see edit history)

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Na pewno- sprawdzałem wszystko sto razy, nawet przełączałem brutto - netto i sprawdzałęm czy nie ma błędów w tłumaczeniu.. Już zgłupiałęm bo to przecież niemożliwe, żeby wszystkie funkcje były ustawione poprawnie a mimo to nie działało..no i nielogiczne skoro dzień wcześniej działało, nic nie robiłem i przestało.. sam już nie wiem.. chyba jedyną rzeczą, której nie robiłęm to restart serwera- i chyba tego właśnie w ostateczności spróbuję..

• 0

Moduł europejski vat wyłączony.. Dziwne jest to, że zdarza się, że to działa- przed chwilą zalogowałem się i ceny były ok, koszt transportu też - kupilem przedmiot- przyszła poprawna faktura na maila. teraz- dosłownie 15 minut pozniej loguje sie jeszcze raz i ceny znowu bez vat.. nie rozumiem tego - przeciez to operuje na bazach danych, plikach- albo powinno byc ok albo caly czas zle jesli sie nic nie majstruje w ustawieniach lub plikach. A tutaj raz tak, raz tak.. :( Przejrze jeszcze raz moduly i wywale absolutnie wszystko czego nie uzywam :( Już mam troche tego dosyć bo sklep prawie skonczony, chce odpalac go 1 października a tutaj na finiszu takie kwiatki..

• 0

Dla wszystkich krajów mam ustawiony ten sam podatek. Zauważyłem jednak pewną prawidłowość - dla niezalogowanych ceny i koszta wysyłki wyświetla prawidłowo, dla zalogowanych wyświetla ceny netto i darmową wysyłkę zawsze, tak samo na stronie podsumowania zamówienia ALE po złożeniu zamówienia wyświetla poprawną kwotę do zapłąty! Na fakturze również ujęte są pozycje które powinny być! Dziwne jest również to, że jak już zakupu dokonam to wracam  na stronę z produktami i ceny jak i wysyłka wyświetlają się już poprawnie.. PRzynajmniej az do następnego zalogowania..

Czy to możliwe, że to jakiś zwis przeglądarki, przechowywanie jakichś ustawień czy coś? Pytam bo raz na jakiś czas wyświetla poprawnie a ponadto nie na wszystkich przeglądarkach sklep działa tak samo- na przykład jeżeli loguję siędo backoffice z opery to każda próba wejścia w zakładkę moduły kończy się zawieszeniem okna - trzeba odświeżać. może to być coś z przeglądarką czy może jest jakaś funkcja/wartość w bazie która może skutkować takimi błędami? Dodam, że asekuracyjnie czyściłem cache, usuwałem pliki cache ręcznie ogólne i dla szablonu i dalej to samo.. Dodałem też nową grupę i przypisałem do niej użytkowników testowych- dalej to samo..

Poza tym jest coś dziwnego z generowaniem faktur- jeżeli klient ma ustawiony język niemiecki ale ja w backoffice mam Polski to faktura, która jest do niego wysyłana na maila również jest w języku Polskim.. Jeżeli klient podgląda swoją fakturę z poziomu konta po zalogowaniu to jest ona poprawna..

Edited by Buzolek (see edit history)