daria korzeniewska Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Witam, Normalnie (po załadowaniu strony) wyglądające blocktopmenu wygląda jak na poniższym obrazku aczkolwiek czasami przy refreshowaniu strony to można chwilowo zobaczyć rozwinięte podkategorie, gdy główne kategorie jeszcze nawet nie do końca się załadowały Na czym polega polega mój błąd? Dziękuję z góry za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 to kwestia szablonu, wygląda to tak: 1) najpierw łąduje się kod html 2) potem ładują się style css 3) potem ładują się biblioteki js (tutaj ładują się skrypty ukrywające te rozwijane menu) problem polega na tym, że gdy ładowanie plików js trwa trochę dłużej: to przeglądarka z nich nie korzysta. W tle natomiast załądowany jest już kod html i style css. Dopiero po załadowaniu plików js - skrypty dodają odpowiednie klasy ukrywające rozwinięte menu. to co należy zrobić, to ukryć je przed załadowaniem skryptów js, najlepiej za pomocą css w punkcie 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daria korzeniewska Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 Dzięki wielkie! poprawiłam css i działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Czy mogę prosić o jakąś wskazówkę jak to zrobić w CSS ?Mam podobny problem z HomeSlider o którym tutaj pisałem https://www.prestashop.com/forums/topic/546372-homeslider-v161-przez-chwil%C4%99-wy%C5%9Bwietla-wszystkie-slajdy/?do=findComment&comment=2376824 Niestety nie wiem jak to ugryźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts