bartkos Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Witam! Mam pytanie związane z kolumnami. Chciałbym, aby dół środkowej kolumny, a dokładnie zaczepione w hooku "home" bannery oraz blockcmsinfo z dołu strony wyświetlały się na całej szerokości strony, a nie tylko pod środkową kolumną. Aktualnie włączyłem lewą kolumnę, aby mieć w niej menu z kategoriami. To jednak oczywiście spowodowało, że szerokość całej środkowej kolumny się zmniejszyła. Siatka produktów nie wygląda źle, jednak pomniejszone bannery pod nią już nie wyglądają dobrze... Tymczasem menu z lewej kategorii zajmuje mi mało miejsca i nie ma potrzeby, aby zarezerwowana była dla niego cała wysokość strony. Chciałbym uzyskać coś na wzór tego szablonu: http://www.prestahome.com/themes/madrid/_demo/_yellow/en/ tylko oczywiście zamiast wiersza "our manufacturers" powinny być banery i blockcmsinfo. lub http://www.templatemonster.com/demo/51128.html tylko oczywiście zamiast prawej, to lewa strona. Używam szablonu domyślnego. Czy ktoś ma jakiś pomysł, co zrobić? Z góry dziękuję za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 przenieś {if isset($HOOK_HOME) && $HOOK_HOME|trim} <div class="clearfix">{$HOOK_HOME}</div> {/if} z index.tpl do footer.tpl. Wklej ten kod przed {if isset($HOOK_FOOTER)} <!-- Footer --> <div class="footer-container"> <footer id="footer" class="container"> <div class="row">{$HOOK_FOOTER}</div> </footer> </div><!-- #footer --> {/if} Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartkos Posted September 27, 2016 Author Share Posted September 27, 2016 Dziękuję - właśnie o takie przeniesienie mi chodziło!Teraz tylko drugie pytanie - na panoramicznym monitorze wszystko, co przeniosłem, rozkłada mi się na całą szerokość ekranu. Czy istnieje możliwość, aby ścisnąć to do szerokości sumy lewej i środkowej kolumny? Czyli na taką szerokość, jaką te materiały zajmowały przed włączeniem lewej kolumny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Chciałbym uzyskać coś na wzór tego szablonu: http://www.prestahome.com/themes/madrid/_demo/_yellow/en/ O ciekawy pomysł. Jak zrobić aby po najechaniu na menu, reszta się rozmywała ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Dziękuję - właśnie o takie przeniesienie mi chodziło! Teraz tylko drugie pytanie - na panoramicznym monitorze wszystko, co przeniosłem, rozkłada mi się na całą szerokość ekranu. Czy istnieje możliwość, aby ścisnąć to do szerokości sumy lewej i środkowej kolumny? Czyli na taką szerokość, jaką te materiały zajmowały przed włączeniem lewej kolumny? istnieje, wystarczy, że kod {if isset($HOOK_HOME) && $HOOK_HOME|trim} <div class="clearfix">{$HOOK_HOME}</div> {/if} zostanie umieszczony w <div class="container"> </div> tak o: <div class="container"> {if isset($HOOK_HOME) && $HOOK_HOME|trim} <div class="clearfix">{$HOOK_HOME}</div> {/if} </div> Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartkos Posted September 27, 2016 Author Share Posted September 27, 2016 Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts