Ensom07 Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Witam, chciałem zapytać czy to jest normalne, że slider, który widzę w przeglądarce w komputerze nie jest wyświetlany w smartfonie? Kiedy zmniejszę przeglądarkę do najwęższego rozmiaru to slider cały czas jest, dlaczego w smartfonie nie widać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 może jest wyłączony na urządzeniach mobilnych? (presta rozpoznaje typ urządzenia, nie rozmiar przeglądarki) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ensom07 Posted September 26, 2016 Author Share Posted September 26, 2016 w prefernecje-tematy-szablon-mobilne mam włączone "Chcę włączyć to na smatfonach i tabletach". Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 to inna bajka. tutaj ustawiasz szablon, czy chcesz miec ten sam responsywny czy inny. jezlei chodzi o wlaczenie i wylaczenie modulow na urzadzeniach mobilnych to z jednej storny mozna to zrobic po stornie panelu (rozsuwana lista w liscie modulow) - jednak to nic nie da jezlei modul ma odgornie w istalacji wylaczona opcje, jak np. wspomniany homeslider. w _install kontroelra tego modulu znajdziesz np. $this->disableDevice(Context::DEVICE_MOBILE); to wlasnie odgornie wylacza taki modul dla mobilkow. jezlei chodzi o slider, ten nie jest wylaczony przyzpadkowo. raczej nie poleca sie uruchamiania takich elementow na tych urzadzeniach. za bardzo obciazaja procesorki i spowalniaja dzialanie storny. ale... wystarczy, ze wykasujesz wspomniana linijke i ci sie na mobilnych modul pojawi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ensom07 Posted September 26, 2016 Author Share Posted September 26, 2016 Ok, poszukam, może mi się uda, dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 na liście modułow jest opcja w rozwijanej liście na włączenie / wyłączenie modułów na urządzeniach mobilnych / tabletach / pc przykład wykorzystania poniżej (poglądowo, obrazuje gdzie te opcje są) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ensom07 Posted September 27, 2016 Author Share Posted September 27, 2016 Ok, ale co to jest za moduł? Ze...co?Bo nie mogę zrozumieć Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 na liście modułow jest opcja w rozwijanej liście na włączenie / wyłączenie modułów na urządzeniach mobilnych / tabletach / pc przykład wykorzystania poniżej (poglądowo, obrazuje gdzie te opcje są) tak jak pisalem powyzej, tutaj dla przykladu (odpowiedz na kolejnego posta) modul homeslider masz na tej liscie rozwijanej jako wlaczony dla mobilnych a w rzyczywistosci ich nie ma, z prostego wzgledu, bo odgornie w czasie instalacji sa wylaczane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 on jest wyłączony tak jak pisalem powyzej, tutaj dla przykladu (odpowiedz na kolejnego posta) modul homeslider masz na tej liscie rozwijanej jako wlaczony dla mobilnych a w rzyczywistosci ich nie ma, z prostego wzgledu, bo odgornie w czasie instalacji sa wylaczane. eeee, on jest wyłączony na mobilnych i jeżeli go sobie włączymy, to zacznie się wyświeltać Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 ok, zwracam honor... siadlem dopiero w ten weekend pierwszy raz od poczatku roku do presta moglem sie pomylic troche musze sobie poprzypominac ale o tej opcji tez pisalem w swoim pierwszym watku, wiec jakby kolega Ensom sprawdzil to by sam doszedl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 ale o tej opcji tez pisalem w swoim pierwszym watku, wiec jakby kolega Ensom sprawdzil to by sam doszedl dokładnie tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ensom07 Posted September 27, 2016 Author Share Posted September 27, 2016 Patrzyłem na tym złączonym filmiku,ale nie mogłem się dopatrzeć ani usłyszeć co jest dokładnie włączane,dlatego zapytałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ensom07 Posted September 27, 2016 Author Share Posted September 27, 2016 Na razie nie bardzo mogę załapać co gdzie jest i jak szukać po prostu.tyle tych podobnych nazw modułów zaczepów itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 czy po włączeniu "display on mobile" slider zaczął wyświetlać się? załączyłem u góry screena Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ensom07 Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 Tak tak, włączył się. Mam mętlik z tymi modułami co gdzie jest umieszczone. Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Tak tak, włączył się. Mam mętlik z tymi modułami co gdzie jest umieszczone. Dzięki. dlatego zazwyczaj, tak ja jak i wielu innych, staram sie uzywac nazw katalogow modulow, dalej wystarczy, ze skorzystalbys z wyszukwiarki modulow i wyskoczylby poprawny. nie trzeba przelatywac po calej liscie N-dziesieciu modulow Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ralf B2B Posted September 9, 2022 Share Posted September 9, 2022 Zdaję sobie sprawe ze to 6 lat po temacie, ale w 1.7 wyłączyli możliwosc wylaczania na desktopie..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ComGrafPL Posted September 9, 2022 Share Posted September 9, 2022 Są moduły, które pozwalają na wyłączenie danego slideru na komputerach, zostawiając na moblinych. Mówię o sliderach produktowych. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 9, 2022 Share Posted September 9, 2022 7 hours ago, ralf B2B said: Zdaję sobie sprawe ze to 6 lat po temacie, ale w 1.7 wyłączyli możliwosc wylaczania na desktopie..? W 1.7 jak zauważyłeś w panelu nie ma takiej opcji ale można sobie dodać prosty warunek do plików modułu żeby wyłączyć taki moduł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Ensom07
Witam, chciałem zapytać czy to jest normalne, że slider, który widzę w przeglądarce w komputerze nie jest wyświetlany w smartfonie? Kiedy zmniejszę przeglądarkę do najwęższego rozmiaru to slider cały czas jest, dlaczego w smartfonie nie widać?
18 answers to this question
Recommended Posts