Zsolt55 Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Sziasztok, van egy elég régi 1.2.0.1-es verziószámú shopom. A kérdésem az lenne, hogy nagyobb problémák nélkül fel lehet e frissíteni egy mostani verzióra? Vagy esetleg tud valaki egyszerűbb megoldás is? Kb. 4-5 ezer termék található jelenleg a webáruházban. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viktor V. Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 (edited) Attila üzeni: "Problémák nélkül aligha, egy ilyen régi verziószám felfrissítése nem könnyű feladat. Az alapvető metódus szerint az 1.2-t fel kell frissíteni a régi "másolgatós" módszerrel 1.3 stabilra, majd ugyanezzel a módszerrel tovább 1.4-re. Innentől pedig tudod használni az 1 click upgrade modult az 1.6-ra való átálláshoz." Biztonsági mentés mindenképpen készüljön előtte. Edited September 24, 2016 by Viktor V. (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt55 Posted September 24, 2016 Author Share Posted September 24, 2016 Köszönöm a választ! Ki is próbáltam localhoston egy új shoppal a frissítést, nagyjából minden rendben is ment, de 1.6.1.7 alatt a termékképek eltűntek és sajnos az újragenerálásuk sem segített, ami később 4-5 ezer terméknél eléggé problémás lenne. Ezt a hibaüzenetet dobja fel minden termékre: "Original image is missing or empty (C:\xampp\htdocs\prestashop/img/p/1/5/15.jpg) for product ID 5" Erre esetleg valaki tud megoldást? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viktor V. Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Attila üzeni: "Valószínűleg a régi képfájlrendszert használja a Presta. Ugyanott, ahol újrageneráltad a képeket van egy kapcsoló arra vonatkozólag, hogy használja az új fájlrendszert és ha ez megvan, át is tudod helyeztetni a képeidet az új képfájlrendszer alapján a PS-el. Ezek után tudod újragenerálni őket." 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt55 Posted September 24, 2016 Author Share Posted September 24, 2016 Sikerült megoldanom a problémát épp ezzel a képáthelyezéses módszerrel amit említettél. Köszönöm a segítséget! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Most már itt vagyok, bocsi Örülök, hogy megoldódott. Ha problémád adódna, jelezd! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt55 Posted September 26, 2016 Author Share Posted September 26, 2016 Köszönöm, hogy segítesz! Van is épp egy kis problémám az adatbázis importnál. Ezt a hibaüzenetet dobja fel: #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 142 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 És mi van a 142-es sorban? Milyen adatbázist importálsz éppen? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt55 Posted September 27, 2016 Author Share Posted September 27, 2016 (edited) A shopom adatbázisának backupját szeretném importálni localhoston. A 142. sorban egy felhasználó címe van, de ez a 22. cím, előtte is és utána is további felhasználók címei vannak ezért nem is értettem, hogy miért épp ennél akad meg az import. Eltérés nincs benne a többihez képest. Edited October 24, 2016 by Zsolt55 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Mi a localhostod? Mi szolgálja ki? Be tudod ide másolni a kérdéses sort +- még 2 sort (felfelé és lefelé)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt55 Posted October 24, 2016 Author Share Posted October 24, 2016 Nos az adatbázis importálási probléma végül megoldódott Attila segítségével, amit köszönök!Leírom a megoldást hátha másnak is hasznos lehet. A backup fájlok amiket a prestashop készített az adatbázisról nem voltak teljesek, ezért nem sikerült az importálása egy új adatbázisba. Mivel ez egy régóta működő webáruház a statisztikai táblák elég nagy méretűekre duzzadtak, ezért az adatbázis mentése közben a szerver kifutott a feldolgozási időből és a backup hiányos lett. Ahhoz, hogy teljes legyen a DB backup ürítettem néhány statisztikai táblát (ps_guest, ps_pagenotfound, ps_connections, ps_connection_source), és az ez után készített adatbázis mentés már jó is lett. Viszont most jelentkezett egy probléma a frissítésnél. 1.2.1.0-ról nagyobb probléma nélkül frissül a shop 1.4.11.0-ra a másolós módszerrel, viszont mikor 1 click upgraddel akarom tovább frissíteni, akkor néhány probléma miatt teljesen elérhetetlen lesz a shop. A frissítés végig fut de a végén kiírja, hogy "Upgrade complete, but warnings has been found."Itt a hibaüzenet egy része: [ERROR] PHP 1.5.0.2 /* PHP:migrate_orders(); */ 1 - 8 error(s) : [insert order detail 1] - MySQL server has gone away [insert order 2] - MySQL server has gone away [insert order 2] - MySQL server has gone away [insert order 2] - MySQL server has gone away [insert order 2] - MySQL server has gone away [insert order 2] - MySQL server has gone away [insert order 4] - MySQL server has gone away unable to rename tables orders_2 and order_detail_2 to orders and order_detail SQL 1.5.0.2 2006 in ALTER TABLE `ps_order_invoice` ADD `delivery_number` int(0) NOT NULL DEFAULT '0' AFTER `number`: MySQL server has gone away SQL 1.5.0.2 2006 in ALTER TABLE `ps_order_invoice` ADD `delivery_date` datetime AFTER `delivery_number`: MySQL server has gone away SQL 1.5.0.2 2006 in INSERT INTO `ps_order_invoice` (`id_order`, `number`, `total_discount_tax_excl`, `total_discount_tax_incl`, `total_paid_tax_excl`, `total_paid_tax_incl`, `total_products`, `total_products_wt`, `total_shipping_tax_excl`, `total_shipping_tax_incl`, `total_wrapping_tax_excl`, `total_wrapping_tax_incl`, `note`, `date_add`) ( SELECT `id_order`, `invoice_number`, `total_discounts_tax_excl`, `total_discounts_tax_incl`, `total_paid_tax_excl`, `total_paid_tax_incl`, `total_products`, `total_products_wt`, `total_shipping_tax_excl`, `total_shipping_tax_incl`, `total_wrapping_tax_excl`, `total_wrapping_tax_incl`, '', `invoice_date` FROM `ps_orders` WHERE `invoice_number` != 0 ): MySQL server has gone away SQL 1.5.0.2 2006 in ALTER TABLE `ps_tab` ADD `active` TINYINT(1) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '1': MySQL server has gone away SQL 1.5.0.2 2006 in UPDATE `ps_order_detail` od SET od.`id_order_invoice` = IFNULL(( SELECT oi.`id_order_invoice` FROM `ps_order_invoice` oi WHERE oi.`id_order` = od.`id_order` LIMIT 1 ), 0): MySQL server has gone away . . . . . Köszönöm előre is ha valaki tud segíteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 A frissítést hol végzed? Még mindig localhost? Nem tudnál kisebb verzióra állni 1.2 után? Mondjuk 1.4-nek egy korábbi verziójára? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt55 Posted October 25, 2016 Author Share Posted October 25, 2016 Igen, localhoston végzem a frissítést. A legfrissebb verziót szeretném használni egy vásárolt template-tel, ha erre gondoltál a kérdésben. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 Nem nem. Írtad, hogy 1.4.11.0-ra álltál. Próbálj meg az 1.4-en belül korábbi verzióra állni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt55 Posted October 26, 2016 Author Share Posted October 26, 2016 Persze próbáltam már korábban 1.4.1.0-ról frissíteni 1.6.1.7-re, de ugyan ezt a hibaüzenetet kaptam ott is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Amikor megkapod a hibaüzenetet: utána mi történik? Megpróbálnál bejelentkezni de eldobja magát a shop? Ha igen, developer mód bekapcsolása után mit mond? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt55 Posted October 27, 2016 Author Share Posted October 27, 2016 (edited) A hibaüzenet után a front end "500 Server Error"-t ír. Az admin felület teljesen szét van esve, formázatlan, mintha a css hiányozna. Bejelentkezésnél pedig feldobja, hogy a Localhost oldal nem működik - HTTP ERROR 500. Developer módban pedig a következő hibaüzenetek vannak: Edited October 30, 2016 by Zsolt55 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 Okés, akkor phpmyadmin-ban hozd létre a "ps_shop_group" táblát! Ki tudod nézni az sql query-t ehhez valahonnan vagy dobjam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt55 Posted October 28, 2016 Author Share Posted October 28, 2016 Átemeltem a táblát egy másik shop adatbázisából. Most a következő hibaüzenet van: Unknown column 's.id_shop_group' in 'on clause' Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 Hogy néz ki most a tábla tartalma? Print screen-eld le kérlek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt55 Posted October 29, 2016 Author Share Posted October 29, 2016 (edited) Így néz ki. Egy frissen telepített shopból húztam át. Edited October 30, 2016 by Zsolt55 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 Nincs jogom megtekinteni a csatolt fájlodat... nem tudom miért. Nem lehet, hogy valamit állítanod kell rajta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt55 Posted October 30, 2016 Author Share Posted October 30, 2016 Bocsi, lecseréltem, most megtudod nézni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt55 Posted November 2, 2016 Author Share Posted November 2, 2016 Így rendben van a tábla tartalma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Elméletileg igen, tanakodom, hogy miért csinálja. A jelenlegi verzió most 1.6.1.7 (aminél ezt a hibaüzenetet írja)? Vagy maradt az 1.4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt55 Posted November 2, 2016 Author Share Posted November 2, 2016 1.6.1.7 a jelenlegi verzió, legalábbis az adminba való bejelentkezési felület alapján. De a frissítés is végig ment csak ugye néhány hibával, tehát csak 1.6.1.7 lehet a jelenlegi verzió. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt55 Posted November 3, 2016 Author Share Posted November 3, 2016 Attila, tudsz ajánlani esetleg egy import/export modult, akár fizetőset is, amivel a szükséges dolgokat (felhasználók, termékek, kategóriák, rendelések stb.) ki tudom exportálni majd egy új shopba importálni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 Én ezt ajánlanám:http://addons.prestashop.com/en/6927-advanced-export-for-15-6-produtsorders-cron-csv.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt55 Posted November 5, 2016 Author Share Posted November 5, 2016 Köszönöm, arra gondoltam így oldom meg a dolgot, mert megoldást továbbra sem találtam a frissítés közben fellépő problémákra. Viszont úgy látom ez modul csak 1.5.0.0-tól használható én pedig csak 1.4.11.1-ig tudom frissíteni a shopot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 Öhm igen, ezért kérdeztem, hogy meddig tudtál felfrissíteni. Az admin felület megy a friss 1.6.1.7-en is, nem? Arra pedig tudod használni a modult. Tévedek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt55 Posted November 6, 2016 Author Share Posted November 6, 2016 Hát sajnos nem működik az admin felület, ahogy korábban is írtam, mikor bejelentkezek akkor ezt dobja fel: "Localhost oldal nem működik - HTTP ERROR 500." Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 És a devmód mit mond erre? Ugyanazt mint amiről eddig tárgyaltunk (a ps_shop_group táblával)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt55 Posted November 7, 2016 Author Share Posted November 7, 2016 Persze ugyan az a probléma. Hiányzott a ps_shop_group tábla, azt ugye létrehoztam és most a következő hiba ügenet van: Unknown column 's.id_shop_group' in 'on clause' Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Megnéznéd ezt a linket kérlek? https://www.prestashop.com/forums/topic/344454-fatal-error-uncaught-unknown-column/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt55 Posted November 10, 2016 Author Share Posted November 10, 2016 (edited) Ezt már olvastam és sajnos nem sokat segített. Most megpróbáltam úgy, hogy 1.4.1 után 1.5.1-re frissítem, így is vannak hibák, de az adminba betudok jelentkezni, csak sajnos teljesen szét van esve. Nem tudok így túl sokat kezdeni vele. Miért lehet így szétesve teljesen a frontend? Ja és a developer módot hiába kapcsolom be, a hibaüzenetek nem jelennek meg, mintha be se kapcsoltam volna. Edited November 14, 2016 by Zsolt55 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 Válaszolok a facebook csoportban Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts