simberak Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Zdravíčko, nevíte někdo, proč v google analytics v Konverze -> Elektronický obchod -> Přehled vidím místo českých znaků např. toto? "Nau\u0161nice Tribal ESH27 steel" viz. obrázek: Mám PS 1.6.1.4 Modul ganalytics 2.3.4 Děkuji za pomoc, Daniel Link to comment Share on other sites More sharing options...
XM4N Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 A jak jsou ty "chybné" názvy vidět v databázi? Případně v source kódu šablony na webu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simberak Posted September 23, 2016 Author Share Posted September 23, 2016 Dobrý den, v db jsou normálně v češtině a na webu ve zrojovým kodu také normálně s českými znaky... Napadá mě, jestli nemá stránka, na které se odesílají data o objednávce do analytics, špatné kodování? Myslim celý .tpl soubor, nebo tak něco? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nehtik Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Simberak: zvládli jste to opravit? Taky mi to dělá. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simberak Posted October 13, 2016 Author Share Posted October 13, 2016 Jestli to chcete vyřešit, napište ftp přístupy na [email protected] a provedu Vám opravu. Zdarma... Jo, vážně nekecám Děkuji moc za nabídku. Nerad ale takto dávám loginy... Nemohl byste poradit zde na foru? Čím to je a jak to opravit? Simberak: zvládli jste to opravit? Taky mi to dělá. Nene Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal4 Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 To se mi děje taky :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
simberak Posted January 4, 2017 Author Share Posted January 4, 2017 Bump? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DataKick Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Toto je problem dvojiho encodovani textu. Prestashop google analytics modul nejprve escapne unicode znaky kdyz generuje stranku, a javascript nasledne tento escapnuty text jeste jednou escapne pri posilani do google analytics. Toto je bug v analytics modulu. Jednoduche (i kdyz ne moc korerekntni) reseni je upravit soubor classes/Tools.php, a nahradit funkci jsonEncode za toto: /** * Convert an array to json string * * @param array $data * @return string json */ public static function jsonEncode($data) { if (function_exists('json_encode')) { return json_encode($data, JSON_UNESCAPED_UNICODE); } else { include_once(_PS_TOOL_DIR_.'json/json.php'); $pear_json = new Services_JSON(); return $pear_json->encode($data); } } Link to comment Share on other sites More sharing options...
simberak Posted January 13, 2017 Author Share Posted January 13, 2017 Děkuji za odpověď. A včem je to nekoretní? Může to pokazit/ovlivnit nějaký jiný fungování shopu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DataKick Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Myslel jsem tím že by se neměly dělat změny v core souborech. Např při update na novou verzi o ty změny přijdete. Správně by to mělo být pomocí nějakého override... Link to comment Share on other sites More sharing options...
simberak Posted February 13, 2017 Author Share Posted February 13, 2017 Jasné, děkuji, funguje Link to comment Share on other sites More sharing options...
XM4N Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Tak tento problém je nakonec dohledatelný v opravách, ale zatím jen pro dev strom toho modulu viz https://github.com/PrestaShop/ganalytics/pull/91 má to více uživatelů přesto oprava zatím nebyla uvolněna do masteru... prostě presta Pokud to váš problém vyřešilo odkažte na opravu z vašeho PR na gitu případně ho uzavřete. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts