Jump to content
  • 0

Pilne! Błąd generatora miniatur

Webmast-er

Question

Witam,

Chciałem ponownie wygenerować miniatury na sklepie, lecz prawdopodobnie z uwagi na bardzo dużą ilość zdjęć generator zawiesza się. Owa sytuacja sprawiła, że przy produktach obecnie nie ma zdjęć.

Proszę o szybką pomoc.

Z góry dziękuję

Webmast-er

12 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Generowałem miniatury pierwszą opcją o której piszesz, lecz w trakcie wyskakuje mi takim komunikat:

66405079092338005468.png

Proszę o możliwie jak najszybszą pomoc, ponieważ przez ten błąd zniknęły wszystkie zdjęcia w sklepie.

Webmast-er - no opcja 1 wymaga czasu, nie musisz nawet wracać jak dostajesz Timeout to możesz przeładować stronę bo też tak działą, A ile masz tych zdjęć? Możesz np. generować tylko miniaturki i główne na początek by sklep wyglądał normalnie - tam podczas generowania możesz wybrać co i nawet jaki rozmiar. 

• 0

Ponawianie może się nie sprawdzić przy dużej ilości zdjęć, przy kilkuset zdjęciach ok, ale jak zdjęć są tysiące to mi to nie działało.

Można spróbować wygenerować lokalnie zdjęcia i przenieść na serwer (było to kiedyś opisywane na forum), albo skorzystać z podanego modułu.

• 0

Zainstalowałem moduł imageregenerator i kliknąłem "Regenerate Products", lecz brak jakichkolwiek reakcji.

Jedyny + w/w modułu to informacje o ilości zdjęć. Sklep działa aż na 23523 miniaturach produktów.

Proszę o wskazówki jak efektywnie odbudować tak dużą ilość zdjęć.