Webmast-er Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Witam, Chciałem ponownie wygenerować miniatury na sklepie, lecz prawdopodobnie z uwagi na bardzo dużą ilość zdjęć generator zawiesza się. Owa sytuacja sprawiła, że przy produktach obecnie nie ma zdjęć. Proszę o szybką pomoc. Z góry dziękuję Webmast-er Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jedrzej z Komijo Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Cześć, Masz takie opcje jakie ja znam: 1. Naciskaj przycisk wygeneruj z zaznaczoną opcją nie usuwaj tak długo aż się wszystkie zdjęcia pojawią. lub2. Pobierz i sprawdź moduł - tylko widziałem nie używałem: https://github.com/meetjey/imageRegeneratorPrestashop Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Webmast-er Posted September 22, 2016 Author Share Posted September 22, 2016 Generowałem miniatury pierwszą opcją o której piszesz, lecz w trakcie wyskakuje mi takim komunikat: Proszę o możliwie jak najszybszą pomoc, ponieważ przez ten błąd zniknęły wszystkie zdjęcia w sklepie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Po komunikacie cofaj się w przeglądarce i naciskaj generowanie aż do skutku. Jak słaby hosting i dużo zdjęć to może i setki razy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jedrzej z Komijo Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Generowałem miniatury pierwszą opcją o której piszesz, lecz w trakcie wyskakuje mi takim komunikat: Proszę o możliwie jak najszybszą pomoc, ponieważ przez ten błąd zniknęły wszystkie zdjęcia w sklepie. Webmast-er - no opcja 1 wymaga czasu, nie musisz nawet wracać jak dostajesz Timeout to możesz przeładować stronę bo też tak działą, A ile masz tych zdjęć? Możesz np. generować tylko miniaturki i główne na początek by sklep wyglądał normalnie - tam podczas generowania możesz wybrać co i nawet jaki rozmiar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Webmast-er Posted September 22, 2016 Author Share Posted September 22, 2016 Dlaczego zniknęły obecne zdjęcia skoro przy włączonym usuwaniu poprzednich miniatur jest komunikat "Odznacz to pole tylko wtedy gdy skończył się czas serwera i musisz powtórzyć ponowne tworzenie."? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jedrzej z Komijo Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Za pierwszym razem pewnie miałeś usuń To usunął wszystkie. Teraz, dodaje zdjęcia sztuka po sztuce a to zajmuje czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Webmast-er Posted September 22, 2016 Author Share Posted September 22, 2016 Czyli teraz przy generowaniu odznaczyć opcję usuwania poprzednich? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jedrzej z Komijo Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Teraz musi Pan NIE USUWAĆ, bo zacznie się generowania od początku usuwając to co Pan już wygenerował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Webmast-er Posted September 22, 2016 Author Share Posted September 22, 2016 A jak wygeneruje wszystkie usunięte i nadal będzie włączał generowanie to nie zaczną się dublować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jedrzej z Komijo Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Nie. On jeśli jest już miniatura, to pomija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Ponawianie może się nie sprawdzić przy dużej ilości zdjęć, przy kilkuset zdjęciach ok, ale jak zdjęć są tysiące to mi to nie działało. Można spróbować wygenerować lokalnie zdjęcia i przenieść na serwer (było to kiedyś opisywane na forum), albo skorzystać z podanego modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Webmast-er Posted September 22, 2016 Author Share Posted September 22, 2016 Zainstalowałem moduł imageregenerator i kliknąłem "Regenerate Products", lecz brak jakichkolwiek reakcji. Jedyny + w/w modułu to informacje o ilości zdjęć. Sklep działa aż na 23523 miniaturach produktów. Proszę o wskazówki jak efektywnie odbudować tak dużą ilość zdjęć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Webmast-er
Witam,
Chciałem ponownie wygenerować miniatury na sklepie, lecz prawdopodobnie z uwagi na bardzo dużą ilość zdjęć generator zawiesza się. Owa sytuacja sprawiła, że przy produktach obecnie nie ma zdjęć.
Proszę o szybką pomoc.
Z góry dziękuję
Webmast-er
12 answers to this question
Recommended Posts