Jump to content
  • 0

mail alerts - maile potwierdzające zamówienie

tenrico

Question

Witam

Potrzebuje otrzymywać maile przy każdym zamówieniu w sklepie. Zainstalowałem moduł Mail Alerts. Moduł działa o tyle,  że wysyła maile (dostaje wiele maili informujących o braku towaru w magazynie). Jednak maila informującego o zamówieniach - nie wysyła - a to jest dla mnie najważniejsze.

Korzystam z mail() - ale generalnie problemów z mailami nie ma - wszystko co zostało wysłane - doszło.

Na liście wysłanych maili (advanced parameters / e-mail) są maile, które dostałem - tych potwierdzających zamówienie nie ma -więc jak rozumiem nie zostały w ogóle wysłane.

Przeszukałem internet - widziałem że wiele osób miało podobne problemy - głownie po aktualizacji presty. Rozwiązania się pojawiały - np. podmianą pliku class/Email.php. Ale pytania i odpowiedzi w większości dot. starszych wersji modułu i presty.

Jak odpalić wysyłanie potwierdzeń, bądź może jest jakiś inny moduł, który by to realizował.

Mój sklep posiada wiele wersji językowych, ale widziałem że są pliki tłumaczeń. Ma też włączoną opcje MULTISTORE, ale nie sądzę, żeby to był problem.

Proszę o jakieś sugestie.

Wersja presty: 1.6.1.5

MODUŁ: Mail alerts v3.6.0

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Spróbuje, choć nie sądzę, żeby pomogło.

Ze spamem - nie sądzę, bo wtedy na liście wysłanych maili w preście (advanced parameters / e-mail) by była informacja że mail został wysłany - a nie ma czegoś takiego (inne maile, które dostałem - są, np. o braku towaru na magazynie - to wysyła ten moduł).

• 0

Statusy są ok.

Odinstalowałem, wykasowałem, ściągnąłem ten moduł z githuba (ta sama wersja) zainstalowałem i .... działa :)

Znalazłem to rozwiązanie gdzieś w sieci, ale stwierdziłem, że nie ma sensu go stosować, bo co może dać ponowne zainstalowanie tej samej wersji skryptu, ale z braku innych opcji spróbować można... a tu niespodzianka :)

Tak więc problem rozwiązany.

Dzięki wielkie.

Pozdrawiam