Jump to content
  • 0

Szablon nie wyświetla uploadowych zdjęć tła

Michał_Testerski

Question

Mimo tego, że w CMSie mam zielony komunikat, że upload był successful. Zdjęcie nie pokazuje się na stronie

Dodaje się to za pomocą modułu, Tony Theme Settings

Chodzi o takie zdjęcia jak:

theme_background_image.png

header_background_image.png

itd.

Trzymam się formatu, daje odpowiednią nazwę podczas uploadowania i nic. Co więcej podczas dodawania logo w formacie png. szablon sam nadaje mu tło, jakby generując z niego plik jpg.

Mimo tego, że mam jeszcze support od strony delevopera, to jest on zupełnie bezcelowy, chodzi o ten szablon http://addons.prestashop.com/demo/FO12879.html

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0

W celu usunięcia tła z pliku png musisz mieć poprawione ustawienia w zakładce Preferencje > Zdjęcia ... powinieneś mieć zaznaczoną opcję w części "Format obrazu" "Użyj PNG tylko jeżeli zdjęcie podstawowe jest w formacie PNG".

Próbowałeś wgrać ręcznie te pliki na serwer ? Może problemem jest wielkość liter w rozszerzeniu pliku, albo jakiś problem ze skryptem ładującym. Dowiesz się tego dopiero po ręcznym wrzuceniu zdjęć i próbie wyświetlenia. 

Grzebiąc w szablonie mam nadzieję, że jest wyłączona opcja cache strony, bo to najczęstszy błąd (zaawansowane > Wydajność > Skompiluj ponownie szablony jeżeli pliki zostały zaktualizowane albo Wymuś kompilację)

• 0

Dzięki, wszystkiego już próbowałem, dalej nic.

Ustawiłem preferencje, jak napisałeś. O ustawieniach w wydajności pamiętam.

Ale mało tego, znalazłem ścieżkę na serwerze modules/tonythemesettings/views/img/1

Nazwa i wielkość liter się zgadza, chodzi np. o plik theme_background_image.png

Tam już był wgrany ten, co dodałem z CMSa, ale nie wyświetla się na stronie, wymieniałem teraz podmieniałem, próbowałem różne rozmiary też i dalej nic.

• 0

Jeśli folder zawiera plik to pozostaje tylko zgłoszenie błędu autorowi wtyczki.

Ewentualnie można by się jeszcze pokusić o sprawdzenie ścieżek do plików. Może ma ona gdzieś jakiś dodatkowy magazyn, albo w kodzie gdzieś jest jakaś banalna pomyłka w stylu dodatkowego znaku ". Bez grzebania w plikach samej wtyczki się nie obejdzie w tym przypadku.

• 0

Wiesz, ja od tego zacząłem, że mu zgłosiłem, szablon jest płatny i ja nadal mam support, ale on jest zupełnie daremny. Wysyłam mi niby jakieś nakładki, ale nic to nie dało.

Na wiadomości odpowiada średnio raz na 2-3 dni. Zdecydowanie odradzam ten szablon http://addons.prestashop.com/demo/FO12879.html

Pytanie tylko gdzie szukać ścieżek?

Czy w takich plikach?

modules\tonythemesettings\views\css