, mam pytanie ponieważ chcę postawić sklep Presta - w trybie katalogu
Całość ma być w j. angielskim
ale chcę zrobić "box" na otwarciu stroby sklepu z informacją w np. 4-5 językach - po kliknieciu na flagi ( ale nie poprzez tłumeczenia zainstalowane tylko zrobie podlinkowania do
małych flag itd..) nie chce korzystać jakby z wbudowanych zainstalowanych kolejnych jezykow bo tylko troszke tresci ma byc w kilku jezykach)) - żeby nie przeładowywać sklepu za każdą flaga, plus aby reszta sklepu zostałą w j. ang
box z informacjami na temat zamawiania produktu plus, że mają wysłać zapytanie a ja im odpowiem itd..
Tu chodzi o poprostu TAblice/baner inforamcyjny.. jak mają zapytać o kupno porduktu - ale chcę to samo inf też dać jakby przy składaniu zamówienia ( opcja wyboru języka instrukcji w koszyku już w końcowej fazie "zakupu" tj. zapytania o produkty)
mowa o poinformowaniu klienta w koszyku..... co ma zrobić...jak przebiega system zakupu
opcja jakby zamówienia ma wygldać tak iż:
towary można wrzucić do koszyka ( wszystko w j. ang.)
i później gdy kleint ma już gotowy zestaw produktów - nie może ich kupić ale ma wysłać zapytanie w ostatnim kroku o owe produkty które ma w koszyku ( zamaist zakupu wysłać mi maila z pytaniem co jest dostepne)
czy są wszystkie dostępne i jaka kwota będzie za dostępne produkty...
(chodzi tu aby każdy produkt nie był dostępny dla każdego....)
ja mu potem odpisuje że ten i ten produkt jest ,tego nie ma i taka kwota....
czy jest taka możliwość aby zsumować koszyk i wysłać jakby zapytanie o produkty a ich nie kupować... (czy może jednak nie włączać trybu tylko katalogu i dać ceny 0 zł? - to zły pomysł bo by kupił z darmo...i
NIe wiem jak to ugryźć a na takiej zasadzie chcę mieć sklep....
miałby wysłać zapytanie do mnie
i jakby przed podsumowaniem ( ostatnim krokiem w koszyku chcę dodać TĄ INSTRUKCJĘ w wielu językach - zmienianą oczywiście w zależności od klikniecia flagi kraju)
czy tu musiałbym zmienić jakoś pliki.tpl koszyka.. tylko który najlepiej krok...? i czy tam można jakby wstawić kod który umożliwi przęłączanie języków ?
czy jest możliwość w trybie katalogu mieć jednak koszyk...
tak myślę żeby klient mógł ale nie musiał się rejestrować podczas zadawania pytania o interesujace produkty, żeby ich nie odstraszać rejestracja...
Bardzo prosiłym osoby które są bardzo w tym biegłe i zapewne wiedzą jak ugryźc temat aby taki pomysł urzeczywistnić))
Question
venture866
3 answers to this question
Recommended Posts