losiu Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 Witam Forumowiczów! Mam problem polegający na tym, że po synchronizacji całkowitej Subiekta z Presta Shop, w części produktów znika podatek VAT i pojawiają się na sklepie w cenie netto. Jedynym sposobem do tej pory było ręczne sprawdzanie stanu cen, ale przy obecnej liczbie produktów jest to zbyt czasochłonne, lecz jednocześnie niebezpieczne. Bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki, które pomogą utrzymać wszystkie ustawienia sprzed synchronizacji (Firmes Link) także po niej. Z góry dziękuje! Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 Spróbuję pomóc bo w fazach testów Firmeslinka też miałem problem z nie przenoszeniem podatku VAT. Tak więc w pierwszej kolejności podaj jakie masz podatki w Lokalizacja > Podatki (najlepiej zrób prt scr) Link to comment Share on other sites More sharing options...
losiu Posted September 19, 2016 Author Share Posted September 19, 2016 Dzień dobry! Mam właczony tylko jeden podatek 23% polski VAT https://www.dropbox.com/s/431izh2mqawrgch/Podatki%20presta%20zrzut.jpg?dl=0 W linku zrzut ekranu. Dziękuje serdecznie za pomoc, Pozdrawiam, Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 (edited) pokaż wszystkie podatki od ID 1 Edited September 19, 2016 by AlwinKolano (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
losiu Posted September 20, 2016 Author Share Posted September 20, 2016 Dzień dobry! https://www.dropbox.com/s/dj061w747pooyee/Zrzut%20ekranu%202016-09-20%2009.12.32.png?dl=0 https://www.dropbox.com/s/m7jpsti947qp7ic/Zrzut%20ekranu%202016-09-20%2009.12.46.png?dl=0 Takie mam podatki poustawiane na zapleczu. Jeśli będzie można cokolwiek ustalić, będę się cieszył jak małe dziecko! Serdeczne pozrowienia, Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 (edited) Wszystko jasne Na 99,9% PTU PL 23% musiał być jako ID 1 ale został usunięty (FirmesLink tego nie wie i przy każdej synchronizacji ustawia ten ID 1)Rozwiązanie to przywrócić ten usunięty, aby to zrobić należy zmodyfikować rekord w bazie danych poprzez (PhpMyadmin) Tabela ps_tax zmień dla id_tax 1 pole Deleted z 1 na 0 z id_tax rate active deleted 1 23.000 1 1 na id_tax rate active deleted 1 23.000 1 0 Po tym zabiegu w Lokalizacja > Podatki zostanie przywrócony ID 1 (odpal pełną synchronizację FirmesLink), jak będzie dobrze to usuń ten ostatni podatek ID32 Edited September 20, 2016 by AlwinKolano (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
losiu Posted September 20, 2016 Author Share Posted September 20, 2016 Dziękuje za analizę i wskazówki! Proszę wybaczyć moją ignorancję, ale nie wiem w jaki sposób dostać się do PhpMyadmin! Czy jest do tego jakiś moduł, czy trzeba wejść od tyłu na serwer? Bardzo dziękuje za cierpliwą pomoc, doceniam ją niezwykle! Pozdrawiam, Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Do PhpMyAdmin można dostać się z CPanel lub DirectAdmin w zależności od hostingu.Jak tego nie wiesz to zleć to osobie będącej w temacie, bo grzebanie w bazie różnie może się skończyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
losiu Posted September 21, 2016 Author Share Posted September 21, 2016 Dzień dobry! Już poprosiłem informatyka, żeby pozmieniał te kody, faktycznie samemu tam grzebać bez doświadczenia byłoby ryzykownie! Dziękuje serdecznie za wsparcie merytoryczne, Bardzo serdecznie pozdrawiam, Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Daj znać po wszystkim czy to pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
losiu Posted September 23, 2016 Author Share Posted September 23, 2016 (edited) RATUNKU!!! po wprowadzeniu zmian i zrobieniu synchronizacji z subiektem za pomocą firmes linka ZNIKNĘŁY wszystkie podatki ze sklepu i ceny są podawane netto! Podatek z ID 1 został przywrócony, jednak synchronizacja z firmesem usunęła ten podatek o id 1. Co robić?? Pomocy! Edited September 23, 2016 by losiu (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 (edited) Czy podatek ID1 znajduje się w Lokalizacje > Podatki Dodatkowo załącz zrzut ekranu z Parametry programu (Firmeslink) zakładka Ceny Lokalizacja -> Reguły podatków pokaż co tam masz U mnie wygląda to tak: po wejściu w PL Standard Rate (23%) , a następnie edytowanie podatku dla Polski wygląda tak jak w drugim załączniku. (ewentualnie "przeklikaj" ten podatek dla Polski tzn. wybierz z listy ten ID1) Edited September 23, 2016 by AlwinKolano (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
losiu Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 Ten element już działa poprawnie! Serdeczne dzięki za pomoc! Pozdrawiam, Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts