Jump to content
  • 0

Zmiana układu wyświetlania produktów

kosynier8

Question

Witam

Czy ktoś może mi podpowiedzieć czy można, a jeśli tak to jak zmienić sposób wyświetlanie produktów na stronie głównej - a dokładnie chodzi mi o to:

Domyślnie produkty: Nowe, Polecane, Promocje i najczęściej kupowane są wyświetlane zamiennie w zakładkach - klikając w link wyświetlają się produkty z danej grupy.

Mi zależy na tym aby to rozdzielić i np produkty nowe były wyświetlane w osobnym bloku poniżej tych w zakładkach

I jeszcze jedno - nie przetłumaczyło mi się boczne menu  (plik tabs.php tłumacznia) - reszta jest w PL - wiem, że można ręcznie ale trochę to zajmie

Jaka to tabela w bazie za to odpowiada albo można ktoś ma zapytanie SQL aby to podmienić ?

Dziękuję i pozdrawiam

Edited by kosynier8 (see edit history)

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

1. Moduły są podpięte pod homeTab i homeTabContent, podepnij je pod home wtedy będą jeden pod drugim, nie wszystkie sie da tak podpiąć i być może bedziesz musiał dopisać obsługę hooka home.

2. Lokalizacja > Tłumaczenia > Tłumaczenia zainstalowanych modułów > Wybierz szablon i język > Modyfikuj.

• 0

Dzięki za szybką odpowiedź. Faktycznie - promocji nie da się przepiać do Home. Z tego co zauważyłem najczęściej kupowane się da.

Znalazłem taki moduł https://mypresta.eu/pl/modules/funkcjonalnosci-sklepu/produkty-na-stronie-glownej-pro.html - to chyba najlepsze rozwiązanie.

Z tym tłumaczeniem - ograniczenie hostingu nie pozwalają mi z tego korzystać. A może wiecie jaka tabela w bazie odpowiada za menu ?

Edited by kosynier8 (see edit history)

• 0

A w wersji 1.5 było inaczej ? Takie coś znalazłem w necie - niestety w 1.6 takiej tabeli nie widzę.

Zakładki także przez menu możesz sobie potłumaczyć. Jak chcesz podrzucę Ci zapytanie sql do spolszczenia menu.

REPLACE INTO `ps_tab_lang` VALUES (1, 7, 'Home'); REPLACE INTO `ps_tab_lang` VALUES (2, 7, 'strony CMS ');