RSI-SHOP Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Witam serdecznie. Pierwszy raz spotykam się z tego typu problemem. M.in chodzi o tłumaczenie panelu admina. Pozmieniałem wszelkie możliwe konfiguracje języka i w ustawieniach użytkownika etc. Wszystko ładnie chodzi w PL ale menu w panelu admina nadal widniej w EN . Nie wiem co może być przyczyną tego wszystkiego jeżeli chodzi o tłumaczenie. Czy ktoś spotkał się może z tego typu problemem ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sklopot Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Dzień Dobry. Przyłączam się do pytania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSI-SHOP Posted September 14, 2016 Author Share Posted September 14, 2016 (edited) Dodam , że wszystkie tłumaczenia są na swoim miejscu. Problem jest tylko z przetłumaczeniem menu. tak jak by gdzieś coś utknęło... - każda instalacja ten sam problem - wszystko się tłumaczy - menu zostaje bez zmian w angielskim.. Edited September 14, 2016 by RSI-SHOP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
YaboL Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 A jaki język domyślny masz ustawiony dla użytkownika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSI-SHOP Posted September 15, 2016 Author Share Posted September 15, 2016 Ja już cudowałem przeróżnie. Polski oczywiście. Problem leże w kontrolerze najprawdopodobniej bo wersja 1.6.5 jest zwolniona z tego błędu. Ale już problem rozwiązałem. Instalacja 1.6.5 potem aktualizacja do 1.6.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
YaboL Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 Ja miałem coś takiego z pierwszym 1.6 ale była to tak tajemnicza sprawa że nie dało się tego naprawić, a sprawcą był dwulatek który bębnił sobie w klawiaturę jakiś nieudokumentowany skrót klawiaturowy znalazł. Osobiście z wersją 1.6.1.6 nie miałem takich problemów czy to czysta instalacja czy update. Ale zauważyłem że są różnice pomiędzy tymi samymi wersjami np 1.6.1.5 miałem w dwóch wersjach tłumaczenia panelu admina fakt była to tylko jedna nazwa, ale była. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 O ile pamiętam tłumaczenie menu jest w bazie i aktualizuje się przy opcji "Dodaj / Aktualizuj język", natomiast przy importowaniu języka z pliku menu nie jest aktualizowane. Ręcznie zmienić tłumaczenie w menu można przez Administracje - Menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts