Ninthalor Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Witam, Chciałem ustawić walutę domyślną dla odwiedzających sklep użytkowników na walutę PLN w momencie, gdy domyślnie w ustawieniach lokalizacji jest ustawiona na EURO (w takiej walucie dodawane są produkty na sklep).Macie jakiś pomysł w jaki sposób czegoś takiego dokonać pozostawiając użytkownikowi możliwość zmiany waluty na €? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Ja to kiedyś rozwiązałem tak, że wszystkim krajom ustawiłem inną walutę, wówczas domyślna sklepu może być inna, ale klient wchodząc na sklep ma walutę zmienioną. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ninthalor Posted September 13, 2016 Author Share Posted September 13, 2016 Dzięki za odpowiedz.Ustawiłem dla Polski domyślną walutę złoty, dla pozostałych euro jednak niestety nie działa - nadal dla polskiego języka (domyślnego) wykrywa euro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Dla Polskiego języka , ale czy dla Polskiego IP? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ninthalor Posted September 14, 2016 Author Share Posted September 14, 2016 Zarówno dla Polskiego języka jak i Polskiego adresu IP obecnie wyświetla się waluta euro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Testowane na innej przeglądarce, na której ustawienia waluty / języka nie były zmieniane ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ninthalor Posted September 14, 2016 Author Share Posted September 14, 2016 Testowane na różnych przeglądarkach w trybach incognito, również na innych komputerach które wcześniej nie odwiedzały sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Masz włączoną geolokalizacje? Chcesz aby klienci mieli wybór waluty czy na stałe chcesz przypisać np. język pl waluta PLN? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ninthalor Posted September 15, 2016 Author Share Posted September 15, 2016 Chciałbym ustawić walutę domyślną dla odwiedzających sklep użytkowników na walutę PLN w momencie, gdy domyślnie w ustawieniach lokalizacji będzie ustawiona na EUR (w takiej walucie dodawane są produkty na sklep). Chcę aby klient miał możliwość zmiany waluty na EUR. Innymi słowy, niezależnie skąd wejdzie użytkownik to w Froncie sklepu wyświetli mu się waluta PLN na dzień dobry, natomiast w BO chciałbym by pozostała EUR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts